Ble nesten dratt i døden

Norsk klatrer savnet - flere meldt døde på verdens nest høyeste fjell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISITE: I 23-tida lørdag kveld er Rolf Bae (33) fortsatt savnet. Ekspedisjonens talsperson regner med å høre fra Cecilie Skog og de andre i gruppa i morgen formiddag, når de får tatt seg ned til basecamp. (Dagbladet.no): Den svenske klatreren Fredrik Stäng deltok i natt i redningsaksjonen på K2, verdens nest høyeste fjell.

Et isras i rundt 8200 meters høyde skal ha revet vekk tauene som sikrer passering av det vanskelige og farlige partiet «Flaskehalsen».

Dermed ble et ukjent antall klatrere sittende fast over dette partiet. Den norske klatreren Rolf Bae (33) er blant de savnede på fjellet, men det er usikkert om han er blant de som står fast over Flaskehalsen.

- To døde

Den svenske klatreren Fredrik Sträng deltok i et forsøk på å få ned de strandede klatrerne. Han var kommet ned til leiren under Flaskehalsen sammen med en klatrer som nå er meldt død.

Sträng var på vei opp mot Flaskehalsen da raset gikk. Han og klatrerne i nærheten gikk så i gang med å forsøke å redde sine kolleger over det islagte og vanskelige partiet. De skal blant annet ha prøvd å få opp nye tau.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer