Ble nesten truffet av sølvgrå Audi i rasende fart

Kvinne (23) kan ha sett Tøyen-drapsmenns bilflukt.

PEKER PÅ AUDIEN: Her satt kvinnen (23) i bilen sin da en sølvgrå Audi kom i stor fart mot henne og i feil kjørefelt. Den svingte unna i siste liten. Foto: Børn Langsem
PEKER PÅ AUDIEN: Her satt kvinnen (23) i bilen sin da en sølvgrå Audi kom i stor fart mot henne og i feil kjørefelt. Den svingte unna i siste liten. Foto: Børn LangsemVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet etterlyste i dag vitner som kan ha sett en sølvgrå Audi som kjørte fra drapsåstedet på Tøyen kort tid etter at de dødelige skuddene ble avfyrt.

Dagbladet har vært i kontakt med en 23 år gammel kvinne som kan ha sett den aktuelle bilen i Sinsenveien, i krysset ved Rødstuveien, Fougners vei som går videre til Hasleveien på Sinsen i Oslo.

- Bilen kom i rasende fart opp fra Carl Berners plass. Den lå i feil kjørefelt og jeg måtte kaste meg til høyre for å ikke bli påkjørt, sier vitnet til Dagbladet.

- To menn i bilen
Ifølge vitnet fortsatte bilen den hasardiøse ferden opp broen til høyre ved Rødstuveien. Etter det Dagbladet forstår er det snakk om en Audi A6.

- Det satt to mørkhudede menn i bilen, sier vitnet som anslår at hun så bilen omtrent klokka 22.40 i går kveld.

Politiet fikk melding om skytingen i krysset Jens Bjelkes gate/Eiriks gate på Tøyen klokka 22.23. Det er omtrent 2,5 kilometer fra åstedet til der kvinnen stod. Hvis det er den samme bilen som politiet har etterlyst, må den derfor ha vært innom et sted eller kjørt en omvei før den havnet på Sinsen.

- Har vært observert
Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med førerne av denne sølvgråe Audien. Politiet har mottatt flere tips fra folk som kan ha observert bilen.

- Det har vært observasjoner av denne bilen andre steder i byen. Jeg kan ikke gå inn på om Sinsen er blant disse, men alle observasjoner er interessante for oss. Den bilen er noe vi må få plassert i bildet, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde i oslopolitiet til Dagbladet.

Politiet jobber nå med å kartlegge dens bevegelser. Det er foreløpig ukjent om det var bilens registrerte eier som satt bak rattet i bilen da den forsvant fra Jens Bjelkes gate i går kveld, men politiet er svært interessert i å komme i kontakt med førerne av bilen.

Avhørt i kveld
Det var en rekke vitner til hendelsene og det umiddelbare etterspillet i går kveld.

38-åringen som ble drept i går ble selv dømt for drap i Skien i 1995. Han er også etterforsket for flere andre saker, blant annet for å ha slått ned Varg Vikernes i fengsel da han sonet for drapet. Han ble frikjent for angrepet.

Mannen kom til Norge fra Somalia i 1991.

Også den andre mannen som ble lettere skadd i skyteepisoden er kjent av politiet fra før. Politiet avhørte mannen, som har en skuddskade i skulderen, i kveld.

- Han stiller seg uforstående til det som skjedde på Tøyen i går, sa Rohde til Dagbladet tidligere i kveld.

Politiet er interessert i å komme i kontakt med alle som kan vite noe om saken.

SINSENVEIEN: Der hvor kartet er merket med A var kvinnen da en sølvgrå Audien kom rett mot henne i en rasende fart. Foto: Google Maps
SINSENVEIEN: Der hvor kartet er merket med A var kvinnen da en sølvgrå Audien kom rett mot henne i en rasende fart. Foto: Google Maps Vis mer