FUSJONERER: Nøttekongen-eierne Jan Bodd og Stig Sunde slår nå Nøttekongen sammen med ett av sine andre selskaper, Sørlandschips. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen
FUSJONERER: Nøttekongen-eierne Jan Bodd og Stig Sunde slår nå Nøttekongen sammen med ett av sine andre selskaper, Sørlandschips. Foto: Eivind Yggeseth / FinansavisenVis mer

Ble nøtt til å ta grep

Nøttekongen nær doblet underskuddet i fjor. Nå tas det grep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): De to tidligere Carlsberg-toppene Jan Bodd og Stig Sunde kjøpte Nøttekongen i 2010. De siste fem årene har omsetningen dalt og underskuddet økt, skriver Finansavisen.

I fjor tapte selskapet 4,0 millioner kroner, opp fra 2,2 millioner. Omsetningen endte på 54,6 millioner i 2015, ned fra 55,9 millioner kroner året før.

- Salget av nøtter har vært relativt stabilt, men inntjeningen har ikke vært tilfredsstillende, sier daglig leder i Nøttekongen, Trond Haug, til avisen.

Sterke merkevarer

Det er ifølge Finansavisen snart ti år siden Bodd og Sunde innledet et samarbeid med det amerikanske investeringsfondet Lindsay Goldberg og begynte å kjøpe opp godbiter i norsk næringsmiddelindustri.

Siden da har sterke norske merkevarer som Synnøve Finden, Finsbråten og Sørlandschips i tur og orden havnet i konsernet Scandzas hender. Samlet omsetter de ifølge avisen for 3,5 milliarder kroner.

Nøttesatsingen har imidlertid hittil ikke vært noen suksess.

- Nøttekongen er 100 prosent eid av Sørlandschips, og det har vært viktig for oss for å være en komplett snacksleverandør. Men til nå har vi hatt en gammel og lite effektiv fabrikk, forteller Haug til avisen.

Fusjoneres

- Fra mars måned er Nøttekongen blitt samlokalisert med Sørlandschips, i vår nye, flotte fabrikk på Sørlandet. I den forbindelse er det startet en fusjonsprosess av Sørlandschips og Nøttekongen, sier Haug til avisen.

Haug, som fra før er sjef i Sørlandschips og Synnøve Finden, overtok som daglig leder i Nøttekongen i februar, og beslutningen om fusjon ble meldt til Brønnøysund den 27. juni. Han vil ikke si noe om hva som har gått galt i Nøttekongen.

- Vi kommenterer ikke på resultatene i enkeltselskaper, sier han til Finansavisen.

Flere nyheter:

Norsk Data-gründer satser på ostekule
- Luksus er fortsatt god business
Knallhard dagligvare-konkurranse