Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ble ødelagt av «sjuårstatovering»

Som 14-åring tok Mariann Oldeide Strandheim (17) en tatovering som skulle forsvinne av seg selv i løpet av sju år. Hun sitter igjen med arr og føler seg lurt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Mariann var nesten 15 år gammel da hun gikk til en frisør i Stavanger og tok tatoveringen. Allerede etter noen måneder begynte kroppssmykket å falme. Tenåringen gikk tilbake til Frisørhuset og spurte om det skulle være sånn. De fylte på med mer farge, men det tok ikke lange tida før tegningen falmet igjen. Ifølge Mariann ble det gjort nok et påfyll, noe Frisørhuset nekter for.

Uansett sitter 17-åringen igjen med arr og en falmet tatovering. Hun er en av mange som føler seg dårlig behandlet av de mange salongene som lager kosmetiske tatoveringer.

- Frisører og andre kan ikke tatovere, og de bruker utstyr som er beregnet på å lage øyenbryn og den slags makeuptatovering, sier Tor Inge Halvorsen ved Empire tatovering.

Både Halvorsen og kollegene hans i Stavanger er svært skeptiske til såkalte «sjuårstatoveringer».

- Det er feilinformasjon. Det eneste som er annerledes med deres blekk, er at det flyter lettere ut, sier Halvorsen.

Aase Gro Helgesen, daglig leder ved Frisørhuset, beklager ikke.

- Alle får beskjed om at tatoveringen kan bli bleket i løpet av noen år. Noen ganger skjer det raskt, andre ganger ikke i det hele tatt. Vi gir ingen garantier, verken på at det skal forsvinne eller at det skal sitte på i så og så mange år.

IKKE PENT: Mariann Oldeide Strandheim ser seg nødt til å få en permanent tatovering for å unngå å se slik ut resten av livet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media