Ble omringet av ulveflokk

Atna-mannen Magne Eggen befant seg plutselig midt inne i en ulveflokk under reinjakt denne uka. - En skremmende opplevelse, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eggen forteller at opplevelsen var meget spesiell. Han tror han har kommet uforvarende på flokken, som talte i alt åtte dyr.

Eggen kunne registrere at det var flere årsvalper i flokken, noe som betyr at den berømte ulvefamilien vest for Glomma, den såkalte Atna-flokken, har fått fram valper i år.

Truende

Ifølge Eggen var det bare lederhannen som oppførte seg litt truende. Dette store dyret så ham flere ganger etter at resten av flokken hadde fjernet seg.

Ulvene beveget seg inntil 30 meter fra ham, opplyser reinjegeren til Hamar Arbeiderblad.

Landets fremste ulveekspert, Petter Wabakken, kan ennå ikke bekrefte sikkert at flokken vest for Glomma samt flokken på Koppangskjølen øst for Glomma begge har fått valper i år. Men han holder dette for meget sannsynlig. Ryktene går i tillegg på at det kan ha etablert seg et nytt par med valper i området Osen-Rena i Hedmark.

Familie-gruppe

Dermed har det høyst sannsynlig denne sesongen vært ynglinger i samtlige av våre fem ulveflokker i år, tre i Akershus/Østfold og to i Hedmark. Og trolig har det kommet til en familiegruppe til, ved Osen i Hedmark.