Ble omringet av ulveflokk

Atna-mannen Magne Eggen befant seg plutselig midt inne i en ulveflokk under reinjakt denne uka. - En skremmende opplevelse, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Eggen forteller at opplevelsen var meget spesiell. Han tror han har kommet uforvarende på flokken, som talte i alt åtte dyr.

Eggen kunne registrere at det var flere årsvalper i flokken, noe som betyr at den berømte ulvefamilien vest for Glomma, den såkalte Atna-flokken, har fått fram valper i år.

Truende

Ifølge Eggen var det bare lederhannen som oppførte seg litt truende. Dette store dyret så ham flere ganger etter at resten av flokken hadde fjernet seg.

Ulvene beveget seg inntil 30 meter fra ham, opplyser reinjegeren til Hamar Arbeiderblad.

Landets fremste ulveekspert, Petter Wabakken, kan ennå ikke bekrefte sikkert at flokken vest for Glomma samt flokken på Koppangskjølen øst for Glomma begge har fått valper i år. Men han holder dette for meget sannsynlig. Ryktene går i tillegg på at det kan ha etablert seg et nytt par med valper i området Osen-Rena i Hedmark.

Familie-gruppe

Dermed har det høyst sannsynlig denne sesongen vært ynglinger i samtlige av våre fem ulveflokker i år, tre i Akershus/Østfold og to i Hedmark. Og trolig har det kommet til en familiegruppe til, ved Osen i Hedmark.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer