Ble operert av lege i mobil

Synes du det er ille at folk snakker i mobil på restaurant? Det reagerer nok ikke Chung Chi-Cheung på lengre. Men han fikk sjokk da han lå på operasjonsbordet for å fjerne en svulst i endetarmen, og hørte legen kjøpe bil over mobiltelefonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ble overrasket over at samtalen ikke hadde noe å gjøre med min medisinske tilstand. Legen snakket om å kjøpe bil, og hva prisen skulle bli, sier Chung til TVB Pearl television.

Saken blir etterforsket av et statlig medisinsk etterforskningsorgan i Hongkong.

Raymond Chow, talsmann for etterforskningsorganet, sier at det vil bli iverksatt disiplinærstraff mot legen hvis historien er sann.

Ifølge en artikkel i South China Morning Post skal legen ha ringt to ganger, og vært på tråden i tilsammen 20 minutter under operasjonen. Chow kan så langt ikke bekrefte varigheten av noen samtaler, melder AP.

Cheung ble først operert på det velrennomerte Queen Mary Hospital i Hongkong, og var da under narkose.

Men legene hadde gjort en feil, og da Cheung i all hast skulle operereres igjen, fikk han ikke full narkose. Det var da episoden med den bilkjøpende endetarms-opererende legen utspant seg.

Verken Chow eller noen ved sykehuset vil gi flere opplysninger, og viser til at saken er under etterforskning.

Nærmere tre millioner av Hongkongs innbyggere har mobiltelefon. Det tilsvarer rundt 40 prosent av befolkningen. Det finnes for øvrig ingen klare regler for om leger kan operere pasienter mens de snakker i mobilen. Men ikke-opererende mobilbrukere blir bedt om ikke å bruke mobilen inne på sykehus.