Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble oppringt av Bondevik

Ambassaden vil oversette Lyn-trener Espen Olafsen og hans svigerfar Sverre B. Barths ti spørsmål til Bondevik, og be Thailands innenriksminister svare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BANGKOK/OSLO (Dagbladet): Etter at statsministeren i går ettermiddag fikk overrakt de ti spørsmålene i Bangkok, ringte han til Olafsen i Norge og fortalte ham at han ville få spørsmålene oversatt og personlig sørge for at de blir overrakt til den thailandske innenriksministeren.

Innenriksministeren har det offisielle hovedansvaret for letearbeidet i området.

Ryddig 

- Bondevik sa han satte pris på å få spørsmålene, som han oppfattet som konstruktive. Jeg satte pris på at han ringte, og opplevde det som ryddig, sier Olafsen.

Kona Elfrid og datteren Frøya forsvant i Khao Lak under flodbølgen 2. juledag i fjor, og de er fortsatt ikke funnet.

Rutiner 

Spørsmålene til Bondevik handler om hvilke rutiner som er fulgt under letearbeidet, både når det gjelder selve arbeidet og når det gjelder dokumentasjonen av det.

Olafsen og Barth har spurt hvem som har ansvaret for de enkelte deler av arbeidet og hva som faktisk er gjort for å finne de savnede.

For eksempel spør de hvordan de thailandske myndighetene sikrer seg at alle områder er gjennomsøkt og om det gjøres søk under bakken og under vann.

Venter på svar

I dag blir spørsmålene overlevert Thailands innenriksminister. Barth og Olafsen sier seg fornøyde med måten statsminister Bondeviks stab går fram på.

-  Vi avventer gode og konstruktive svar, sier Olafsen.

BREV: I går skrev Dagbladet om brevet Espen Olsen sendte til Bondevik.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media