Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble oppsagt etter silikon-operasjon

At det er dyrt å sprøyte silikon i brystene, visste Violetta Simoni (26) fra Oslo. Men at prisen skulle bli å få sparken, hadde hun aldri trodd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens hun lå sykemeldt etter operasjonen, kom sjefen på døra med avskjedigelsen.

 Innehaveren av dameklesforretningen Dollarosa i Oslo hevder Violetta tok seg fri til operasjonen «uten å si fra» - derfor fikk hun sparken.

 Violetta, som har vikariert som ekspeditør i drøyt ett år, mener noe annet:

 - Jeg ble oppsagt fordi jeg har operert inn silikon i brystene, sier hun.

 Den påstanden vil LO-forbundet Handel og Kontor foreløpig ikke mene noe om, men nøler ikke med å kalle oppsigelsen usaklig. Silikon-oppsigelsen vil bli forfulgt.

Komplekser

- Jeg har alltid hatt komplekser for mine små bryster. Og alltid har jeg tenkt at «én dag skal jeg gjøre det», forteller Violetta til Dagbladet.

 - For tre måneder siden bestemte jeg meg, og for en måned siden ba jeg om én dags fri til operasjonen. Jeg forklarte at jeg trolig kom til å bli sykmeldt i nær 14 dager etter inngrepet, sier hun

Passet ikke

Men å sette av en dag til operasjon, ble vanskelig. Det passet sjelden for innehaveren.

  Andre gangen Violetta ble bedt om å avlyse operasjonen - i siste liten - var det kinkig å utebli: Hun la seg derfor under kniven framfor å gå på jobb. Sykemelding på to uker ble overlevert sjefen samme dag.

 Mandag kom avskjedigelsen:

;

«På bakgrunn av at du har tatt deg fri uten arbeidsgivers samtykke, er du herved oppsagt fra din vikarstilling ved Dollarosa med virkning fra og med 21/1-98. I en oppsigelsessak av denne art bortfaller 14 dagers gjensidig oppsigelse i følge kontrakt.»

Sykepenger fikk 26-åringen heller ikke,

«da dette er en operasjon av privat karakter, som kun kan tas i samråd med arbeidsgiver, enten i ferie eller fri uten lønn.»

Advarte Violetta

Dollarosas innehaver Åsa Stautland sier at uventet underbemanning krevde at Violetta avblåste operasjonen. Hun hevder at ekspeditøren samtykket, for så likevel skofte til fordel for operasjon.

 - Violetta hevder at du av personlige grunner misliker silikoninnsprøyting, og derfor har avskjediget henne?

 - Nei, gode Gud. Men jeg kjenner flere med kjempeproblemer etter slike operasjoner. Så jeg har sagt at «du bør tenke deg nøye om», «du kan få store problemer», og at «du er fin som du er».

 Årsaken til avskjedigelsen er at «den ansatte har gått bak sin arbeidsgivers rygg», presiserer Stautland.

Angrer ikke

Hovedpersonen selv har ett ønske: Å få lønn denne måneden og at Handel og Kontor tar et kritisk blikk på hennes tidligere arbeidsplass.

 - Jeg er ikke redd for ikke å få jobb. Ønsket mitt er bare å vise at de ikke kan gjøre som de vil, bare fordi de eier en butikk i Oslo. Jeg angrer på at jeg begynte der, men ikke på at jeg har fått bryster, sier Violetta Simoni.

SILIKONBRYSTER TIL BESVÆR: Sykemeldt, fem dager etter silikon-operasjonen, fikk Violetta Simoni sparken. Fordi sjefen misliker silikonpupper, hevder hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!