New York:

Ble overfalt - er døden nær

- Legene er ikke sikre på om hun klarer å overleve.

KAN DØ: Htwe Zaw Hein er livstruende skadd, etter at hun ble overfalt på en t-banestasjon i New York lørdag. Foto: GoFundMe
KAN DØ: Htwe Zaw Hein er livstruende skadd, etter at hun ble overfalt på en t-banestasjon i New York lørdag. Foto: GoFundMe Vis mer
Publisert

- Jeg elsker moren min utrolig høyt. Akkurat nå savner jeg henne utrolig mye og håper at det vil bli mulig å gi henne en klem snart. Hendelsen har gjort at hun har blitt koblet til mange maskiner og legene er ikke sikre på om hun klarer å overleve.

Det sier 22 år gamle Kyaw Zaw Hein til New York Daily News, etter at både han og moren hans lørdag ble utsatt for et ransforsøk på T-banestasjonen ved Canal Street i New York.

To hjerneoperasjoner

Hein var på vei opp trappene fra T-banestasjonen sammen med moren, da en person skal ha kommet bak dem og forsøkt å stjele til seg en sekk som hun hadde på skuldra.

I et forsøk på å holde igjen sekken ble den 58 år gamle moren, som heter Htwe, dratt bakover og ramlet nedover trappa. Htwe ligger fortsatt på sykehus etter å ha gjennomgått to hjerneoperasjoner, ifølge New York Post. Tilstanden skal være kritisk.

- Legene har fortalt oss at skadene er så alvorlige at det kan hende hun ikke våkner. Til slutt vil bare organene slutte å virke. Vi bare venter og bekymrer oss for hva som kan skje, sier 22-åringen som selv bare fikk mindre skader i overfallet.

- Er i sjokk

Politiet i New York har frigitt en overvåkningsvideo, av det som skal være den antatte gjerningsmannen. Vedkommende er fortsatt etterlyst.

- Familien min er i sjokk. Vi håper at politiet vil få tak i den som er ansvarlig for hendelsen og at rettferdigheten vil seire, sier sønnen.

Deretter ber han innstendig om at mulige vitner kontakter politiet, slik at rettferdigheten kan seire.

STOPPES: Denne mannen prøvde å kidnappe en 5 år gammel gutt i New York. Så kommer mora til unnsetning. Vis mer

Innsamlingsaksjon

Familien har også startet en innsamlingsaksjon via nettsida GoFundMe. I skrivende stund har de fått inn rett i overkant av 19 300 dollar, eller 180 300 norske kroner.

Pengene vil bli brukt til å betale for operasjonene som Htwe må gjennomgå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer