Ble overfalt av utdrikkingslag

Ninka Nielsen hygget seg lørdag i et 50-årslag på Quality Choice hotell i Sarpsborg. Kvelden endte med at hun ble overfalt av flere berusede menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RÆLINGEN (Dagbladet): -  Jeg deltok på surpriseparty for en venninne av meg som fylte 50 år og var på vei ut fra toalettet sammen med en venninne da vi ble møtt av rundt åtte unge, fulle menn, som deltok i et utdrikkingslag for den svenske hjelpetreneren Marcus Ramén i Spartas ishockeylag.

Den ene snakket engelsk til Nielsen og spurte henne hvor hun var fra.

-  Jeg svarte at jeg kan norsk, men at jeg er fra India, forteller Ninka til Dagbladet.

-  Helt umotivert løftet den ene av mennene meg opp og slo meg mot veggen så det smalt i ryggen min. Han tok så rennafart og gjorde dette to ganger til.

Hun ba mannen stoppe, men han svarte med å legge henne i bakken:

-  Han rullet over meg med hele sin kraft, forteller hun.

-  Deretter kastet også en av de andre mennene seg over meg. De andre som sto og så på bare lo av det som skjedde.

Heller ikke tilsnakk fra hotellets vakter bidro til å stoppe overfallet og Ninka Nielsens venninne ble stående som skrekkslagen tilskuer.

-  Jeg ringte etter mannen min, som kjørte meg til legevakta før vi anmeldte overfallet til politiet i Sarpsborg, sier Ninka.

Bekrefter overfallet

Hotellets resepsjonist bekrefter historien og sendte i går en lang e-post til hotellets direktør der hun beskriver hendelsen og den dårlige oppførselen til deltakerne på utdrikkingslaget. I internrapporten skriver Qualitys vakthavende hva hun så:

«... tre gutter som lå på gulvet oppå den stakkars dama som de hadde dunket i veggen først. Denne dama var livredd etterpå og fikk kvelden sin totalt ødelagt ...»

Av rapporten går det dessuten fram at utdrikkingslaget holdt et høyt støynivå og sjenerte andre gjester og ansatte ved hotellet.

Hotellets direktør, André Schreiner, sier i en kommentar til Dagbladet at de ansatte momentant tok tak i saken da de forsto hva som var i ferd med å skje, men at det da dessverre var for seint.

-  Jeg er fryktelig lei meg på denne damens vegne og vi vil følge henne opp på beste måte. Jeg har aldri opplevd noe liknende og synes det er trist at idrettsfolk kan oppføre seg slik.

Uforstående

Spartas svenske angrepsspiller Tony Malm (30), ansvarlig for Sparta-spillernes arrangement på Quality, stiller seg uforstående til at festdeltakerne har gjort noe galt.

-  Dette er helt nytt for meg. Jeg har verken hørt om eller sett noe ureglementert.

Malm forteller at 20 spillere og bekjente deltok i et utdrikkingslag for Spartas hjelpetrener Marcus Ramén (29) lørdag.

-  Da vi forlot hotellet, spurte jeg sjefen for hotellets Badeland om alt var i orden. Vi fikk bare skryt og beskjed om at vi hadde oppført oss bra. Heller ikke plass-sjefen sa noe negativt, opplyser Tony Malm.

Heller ikke den vordende brudgom Marcus Ramén kjenner til overfallet på Ninka Nielsen.

-  Nei, jeg vet ingenting om at noe sånt har skjedd.

-  Formann Morten Carlsson i IHK Sparta Sarpsborg har innkalt noen av festdeltakerne til et møte i dag.

-  Uansett om våre spillere er ute i Spartas tjeneste eller privat, som her, skal de oppføre seg korrekt. Jeg er blitt ringt opp av hotelldirektøren og vet at saken er politianmeldt. Vi vil forfølge saken som et disiplinærbrudd, hvis det er det det er, sier Carlsson til Dagbladet.

SLÅTT MOT VEGG: Ninka Nielsen (49) er fortsatt rystet etter overfallet hun ble utsatt for i Sarpsborg lørdag kveld. -<wbr> Helt umotivert løftet den ene av mennene meg opp og slo meg mot veggen så det smalt i ryggen min. Han tok så rennafart og gjorde dette to ganger til, sier Ninka.