Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sju menn siktet for grov voldtekt

- Ble overrasket da politiet kom inn

To av de sju mennene som ble pågrepet, siktet for grov voldtekt av kvinne (20) på Hønefoss natt til tirsdag, erkjenner ikke straffskyld.

GRUPPEVOLDTEKT: Politiadvokat Ole Jacob Garder forteller til Dagbladet at det var en venninne av fornærmede som varslet politiet, og fortalte at den fornærmede kvinnen (20) skulle ha blitt utsatt for en voldtekt av anslagsvis fem til seks personer. Reporter: Øistein Norum Monsen. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

Det får Dagbladet opplyst fra deres forsvarere tirsdag kveld.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier Engebreth Askilsrud, forsvarer til den ene siktede, til Dagbladet.

Det samme sier Sjak Haaheim, som forsvarer en av de sju andre i saken.

- Han har vært i avhør hos politiet og forklart seg grundig og detaljert. Han har et sterkt ønske om at politiet skal komme til bunns i faktum, og finne ut hva som har skjedd, sier han.

- Ble overrasket

UNDERSØKELSER: Politiet undersøkte den aktuelle leiligheten tirsdag. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
UNDERSØKELSER: Politiet undersøkte den aktuelle leiligheten tirsdag. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Haaheim sier at hans klient har opplevd pågripelsen som en stor belastning. Den siktede mener det er et langt sprang hans versjon av hendelsen, til det fornærmede har forklart, ifølge forsvareren.

- Han ble overrasket da politiet kom inn midt på natta, sier Haaheim.

Det er ukjent hvordan de resterende mennene stiller seg til voldtektssiktelsen, eller om politiet mistenker at noen av dem er hovedmennene bak den angivelige gruppevoldtekten.

Ketil Magnus Berg er også forsvarer til en av de siktede. Han sier til Dagbladet at han ikke kan kommentere saken i dag.

PÅGREPET: Sju personer er pågrepet etter mistanke om seksualforbrytelse i Hønefoss natt til tirsdag. Reporter: Øistein Monsen. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet TV Vis mer

Har sikret biologiske spor

Det var klokka 04.00 natt til tirsdag at samtlige tilgjengelige politistyrker i området Hønefoss gikk til aksjon mot et bolighus.

I løpet av kort tid ble sju menn fraktet ut fra en av boligens leiligheter.

Dagbladet snakket tidligere tirsdag med nærmeste nabo, også venn av fornærmede, til åstedet, som skal ha varslet politiet om den angivelige voldtekten.

Pågripelsene førte til et intenst politiarbeid natt til tirsdag og utover dagen. Mennene ble brakt til legevakta på Hønefoss for undersøkelse på voldtektsmottaket.

- Det ble gjort for å sikre biologiske spor og bilder av dem. Det samme ble gjort med fornærmede, sier politiadvokat Ole Jacob Garder til Dagbladet tirsdag ettermiddag.

De første avhørene av mennene fant sted i ettermiddag, med tolker til stedet da alle er av østeuropeisk opprinnelse.

POLITIADVOKAT: Ole Jacob Garder i Sør-Øst politidistrikt. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
POLITIADVOKAT: Ole Jacob Garder i Sør-Øst politidistrikt. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Sliten og forkommen

- Hva vet dere om hendelsesforløpet?

- Vi vet noe om det, men ønsker ikke å si noe av hensyn til bevisforspillelsesfaren. Vi ønsker å snakke med fornærmede en gang til før vi ønsker å fortelle særlig mer, sier Garder.

På spørsmål om hvordan fornærmede har det, utdyper han:

- Hun er sliten og forkommen etter det hun har vært med på. Hun har ikke orket å ta ytterligere avhør i dag, men vil gjøre det i morgen.

De sju mennene som er siktet for den angivelige gruppevoldtekten, framstilles trolig for varetektsfengsling onsdag, opplyser flere av deres forsvarere til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media