Ble påkjørt - reddet baby ut av brennende bilvrak

Bauer Espeland (49) beholdt fatningen da han ble påkjørt av en bil: Han reddet et spedbarn, en toåring og deres mor ut av bilen som kjørte på ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Espeland ble selv skadet i den dramatiske ulykken, men klarte likevel å redde både den fem uker gamle babyen, et to år gammelt barn og barnas 26 år gamle mor ut av det brennende bilvraket.

Han ble i går ettermiddag selv innlagt på Stord sjukehus. Alle de involverte vil overleve.

Ulykken inntraff like før klokka 14 på riksvei 542 ved Folderøy i Bømlo i Sunnhordland i går.

Sparket inn ruter

- En ung mor i 20-åra kom kjørende på en lang strekning bak en bil. Hun forsøkte å kjøre forbi bilen foran, og idet hun var oppe på siden av den, svingte denne mot venstre inn veien mot Folderøyhamn. Bilene støtte sammen, og bilen som forsøkte å kjøre forbi, havnet på taket og tok fyr, sier operasjonsleder Rune Hollekim ved politiet i Sunnhordland.

Det var Bauer Espeland som satt i bilen foran. Han klarte å komme seg ut av bilen han satt i, gikk over til den brennende bilen som lå på taket, og reddet ut de tre inne i den.

- En helt

- Han er egentlig en helt. Han var i dårlig forfatning selv, men han fikk berget ut folkene som satt i bilen da den begynte å brenne. Han sparket ut rutene og fikk først ut det lille barnet, så fikk han dratt ut de andre. Han skadet selv beinet da han sparket inn rutene, forteller hans kone, Aslaug Irene Espeland til Dagbladet.

Hun ventet i går kveld på sykehuset, der mannen ligger til observasjon. Kona kom til ulykkesstedet kort tid etter ulykken.

- Det var dramatisk. Når du ser hvordan bilen ser ut, skjønner du at det er et under at de tre fremdeles er i live. Alt foran på bilen er helt flatt og knust, sier Aslaug.

Bauer Espeland forlot selv ulykkesstedet i ambulanse med de to barna, mens moren ble tatt med til Stord sjukehus i en annen ambulanse.

Naboer i et hus like ved ulykkesstedet kom løpende til med brannslokkingsapparat og fikk slokket bilbrannen.

Babyen uskadd

Sykehuset opplyser at den fem uker gamle babyen kom uskadd fra ulykken. For de tre andre er tilstanden stabil og de skal ikke ha livstruende skader. Politiet vil avhøre de involverte i ulykken for å stadfeste hendelsesforløpet.

Nabokvinnen som var med på brannslokkingen, er sterkt kritisk til fartsgrensene på riksvei 542:

- Vi har ventet på denne ulykken. Veien er hovedåra gjennom Bømlo, og nå må myndighetene redusere hastigheten fra 80 til 50 og bygge sykkelsti. Det er svært mye tungtrafikk og uvettige forbikjøringer her.

REDDET TRE: Sammenstøtet på riksvei 542 ved Folderøy i Bømlo i Sunnhordland skjedde like før klokka 14. Slik så ulykkesstedet ut etter kollisjonen, hvor Bauer Espeland lyktes å redde tre mennesker ut av den brennende bilen.<!--FOTO--> <!--/FOTO-->