Dødsfall etter opptakelsesrituale:

Ble presset til å drikke ei flaske sprit

En førsteårsstudent ved et universitet i Ohio døde etter han ble presset til å drikke ei flaske med sprit som del av et opptakelsesritual til en mannlig studentorganisasjon.

PRESS: Studenten Stone Foltz (20) døde etter å ha drukket nesten 0,75 liter sprit. Han, og de andre som ville bli medlemmer av broderskapet, ble beordret til å sluke i seg hele flaska på en kveld. Foto: GoFundMe.
PRESS: Studenten Stone Foltz (20) døde etter å ha drukket nesten 0,75 liter sprit. Han, og de andre som ville bli medlemmer av broderskapet, ble beordret til å sluke i seg hele flaska på en kveld. Foto: GoFundMe. Vis mer
Publisert

Det var den 4. mars at en 20-årig amerikansk førsteårsstudent ble beordret til å drikke en hel flaske sprit, som en del av et grenseoverskridende opptakelsesritual til en mannlig studentorganisasjon.

Det skriver de amerikanske mediene Washington Post og NBC News.

Nå er åtte studenter blitt siktet i saken. Siktelsene går på alt fra uaktsomt drap til manipulasjon av bevis.

De er alle medlemmer av den mannlige studentorganisasjon Pi Kappa Alpha på Bowling Green State University i Ohio.

Pi Kappa Alpha har blitt bannlyst på universitetet, og de åtte siktede i saken forventes å møte i retten den 19. mai.

Drakk seg i hjel

Ifølge påtalemyndigheten var det på kvelden den 4. mars at 20-årige Stone Foltz, og de andre søkerne som håpet på å bli med i broderskapet, ble presset til å tømme en 0,75 liter flaske med sprit i løpet av natta.

Foltz drakk nesten hele innholdet i flaska, og han endte opp med å bli så beruset at medlemmer av studentorganisasjonen måtte følge ham hjem, hvor de angivelig skal ha etterlatt ham i bevisstløs tilstand.

Dagen etter ble Foltz funnet i samme tilstand av sine romkamerater, og han ble hasteinnlagt på sykehuset.

Han sovnet inn den 7. mars på sykehuset.

- «Hazing» var avgjørende

- Resultatet av denne hendelsen var katastrofal, sa anklager Paul A. Dobson på et pressemøte torsdag.

Der kom det fram at åtte menn fra broderskapet har blitt siktet for hendelsen. Opptaksritualet, som på engelsk kalles «hazing», hadde fatale konsekvenser.

«Hazing» er handlinger eller situasjoner som noen collegestudenter må gjennom for å komme inn i broder- eller søsterskap, som på engelsk heter «fraternity» og «sorority». Det blir betraktet som en situasjon som har som hensikt å latterliggjøre eller trakassere.

Det innebærer også situasjoner som kan føre til både fysiske og psykiske skader, dersom personene utsettes for alvorlige handlinger.

- Vi mener og påstår at «hazing» var en avgjørende del av denne hendelsen, fortalte Dobson ifølge NBC.

Værste mareritt

Dobson fortalte også at flere av medlemmene i den mannlig studentorganisasjon er anklaget for å villedet etterforskningen med vilje, og kvittet seg med bevisene i saken.

Familien til 20-åringen har kommet med en uttalelse der de oppfordrer til nulltoleranse for «hazing».

«Vi er gjennom alle foreldres verste mareritt, og vi får ikke fred før broderskap 'hazing' blir betraktet som det, det egentlig er. Nemlig misbruk. Det er helt uakseptabelt, og i Stones tilfelle ble det fatalt. Hvor mange skal bli skadet og hvor mange dødsfall krever det før folk i maktposisjoner gjør det riktige?» står det i uttalelsen fra foreldrene.

På hjemmesiden GoFundMe har et medlem av familien opprettet en innsamling, der det samles inn penger for veldedighetsorganisasjoner som Stone Foltz brydde seg om. Innsamlingen har allerede samlet inn mer enn 53 000 dollar.

De vil også i hans minne opprette et fond som kan hjelpe de som trenger hjelp til et college-stipend.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer