Ble rasende etter «suge pikk»-kommentar. Nå tar Grande grep

Venstre-leder Trine Skei Grande følger ungdomspolitikere til 8. mars-møte.

MØTEKLARE: Venstre-leder Trine Skei Grande vil torsdag dra på 8. mars-komiteens parolemøte for å støtte andre Venstre-jenter. Både Grande og Anna Dåsnes, som leder Oslo Unge Venstre håper på en bedre debatt enn i fjor. Foto: Nina Hansen og Christian Roth Christensen.
MØTEKLARE: Venstre-leder Trine Skei Grande vil torsdag dra på 8. mars-komiteens parolemøte for å støtte andre Venstre-jenter. Både Grande og Anna Dåsnes, som leder Oslo Unge Venstre håper på en bedre debatt enn i fjor. Foto: Nina Hansen og Christian Roth Christensen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I fjor fikk da 17 år gamle Anna Dåsnes og to andre jenter fra Unge Venstre klar beskjed da de stilte på 8. mars-møte og argumenterte for legalisering av bordeller. Kari Jaquesson raste fra talerstolen, og serverte en kommentar som ble møtt med sterke reaksjoner.

- Jeg vil anbefale en liten studietur til Belgia og Tyskland for å se hvor nydelig det foregår i disse ordnede formene. Også syns jeg du skal prøve å suge pikk ti ganger i døgnet i et helt år, for å se hvor gøy det er å selge sex, sa den kjente feministen og tv-personligheten Kari Jaquesson på det åpne møtet.

Foranledningen var debatt om parolen «Håndhev sexkjøpsloven». Dåsnes argumenterte for å bytte ut denne parolen. I år er den samme parolen nok en gang innstilt som hovedparole av 8. mars-komiteens arbeidsutvalgs .

- Dette forslaget er jeg uenig i. Da kan det godt hende jeg tar til orde for å bytte ut denne parolen, sier Dåsnes til Dagbladet.

Dermed kan det brygge opp til nok en heftig debatt om kjøp av sex. Trine Skei Grande mener fjorårets runde var et lavmål på likestillingsdebatt i Norge, og vil torsdag ettermiddag selv være til stede på nominasjonsmøtet sammen med jenter fra Unge Venstre og Venstrekvinnelaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer