Krigen i Ukraina

- Ble rasende

Russlands president Vladimir Putin skal ha vurdert en fredsavtale med Ukraina, men flere konkrete hendelser har ført til fullstendig isfront mellom partene.

REAGERTE: Vladimir Putin på sitt eget propagandashow på Luzhniki Stadion i Moskva i mars. Foto: RIA Novosti Host Photo Agency/Alexander Vilf/NTB
REAGERTE: Vladimir Putin på sitt eget propagandashow på Luzhniki Stadion i Moskva i mars. Foto: RIA Novosti Host Photo Agency/Alexander Vilf/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ifølge Financial Times har Vladimir Putin mistet totalt interessen for å finne en diplomatisk løsning på krigen i Ukraina.

Avisa hevder å ha tre kilder som har hatt samtaler med den russiske presidenten, som sier at han nå er oppsatt på å okkupere så mye av Ukraina som mulig.

De skriver videre at Putin seriøst vurderte en fredsavtale med Ukraina etter at den russiske hæren gikk på store tap i Ukraina i mars.

Men flere konkrete punkter har ført til at den russiske presidenten - ifølge den britiske avisa - skal ha gjort en u-sving.

- Ydmykelse

Det ene skal være at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj anklaget russerne for krigsforbrytelser i Butsja og Mariupol.

Financial Times skriver også at Putin skal ha blitt rasende etter at ukrainerne senket det russiske krigsskipet «Moskva».

- Putin er imot å signere noe som helst nå. Han vurderte en fredsavtale, men han må komme ut av det som en vinner. Det gjør han ikke etter at «Moskva» sank, det var ydmykende for ham, sier en kilde til Financial Times.

- Det var et hardt slag og en ordentlig ydmykelse for Russland, støtter Arne Bård Dalhaug, tidligere sjef for Forsvarsstaben.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer