Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble reddet av flaks

Tilfeldigheter og ren flaks reddet livet til mannen i 50-årsalderen, da taket i matforretningen på Stovner-senteret raste sammen i går. I over en time lå mannen fastklemt i betong, asbest, gips og rør, før redningsmannskapene fikk ham i sikkerhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen slapp fra raset med lettere skader. Han mistet en bit av en finger, fikk blåmerker og kuttskader da taket raste ned. Fingeren ble operert på Ullevål sykehus i går kveld. Ytterligere en person ble sendt til Ullevål sykehus, og tre ble brakt til Legevakta med sjokkskader.

To minutter før klokka 11 lå den rundt 50 år gamle mannen levende begravd i betong, asbest, matvarer og forvridde bygningsdeler. Tilfeldighetenes spill gjorde at han befant seg mellom velfylte matvarereoler som ga nødvendig avlastning mot bygningsmaterialene som raste over ham.
I en time og 10 minutter jobbet brannfolk på spreng for å lage seg en halv meter høy tunnel fram til den skadde mannen, som var bevisst under redningsoperasjonen.

En stund fryktet både politiet og senterledelsen at det var skadde eller døde under betongmassene.

Hadde ulykken skjedd i ettermiddagsrushet, kunne den fått et katastrofalt utfall.

- Jeg tror ikke jeg tør tenke på det, sier avdelingssjefen for Stovner politistasjon, Terje Kristiansen til Dagbladet.

Hele Norges coronakart