Ble reddet fem sekunder før toget totalvraket bilen

Monique (24) nektet å forlate hondaen sin, da toget kom i full fart. Søppeltømmerne i Newark måtte trekke henne ut med makt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gårsdagens helter i Newark, Delaware i USA er uten tvil de to søppeltømmerne Sean Brown og Clifforde Fose. De reddet livet til 24 år gamle Monique Dyton i går natt.

Brown og Fose var ute på jobb, da de kom kjørende langs New London Road klokka fire om natta. De la merke til en bil, som sto fast på togskinnene.

I bilen satt Dyton, som var på tur med søsteren Christina Johnson (22). Dyton hadde tatt en venstresving og kjørt inn på det hun trodde var en vei. Plutselig sto hun bom fast på skinnegangen.

Dyton ble sittende i bilen for å prøve å få den inn på veien igjen, mens søsteren sto bak og dyttet.

De to søppeltømmeren stoppet og ga seg i kast med å hjelpe kvinnene. Så hørte de lyden av et tog som nærmet seg.

- Vi prøvde å løfte bilen. I neste øyeblikk hørte vi «ding-ding-ding-ding-ding».

Brown og Fose ba sjåføren komme seg ut av bilen, men hun nektet og jobbet fortsatt febrilsk med å få kjørt den bort fra togskinnene. Til slutt måtte de gå fysisk til verks og dytte henne ut.

Som det vises i videoen over, det var i siste liten. Bare fem sekunder seinere kommer toget susende i rundt 100 kilometer i timen.

Søstrene er ikke de første til å kjøre feil på denne strekningen. Et overvåkingskamera som er rettet mot toglinja har fanget over 15 tilfeller der bilister så vidt har unnsluppet toget.

Etter gårsdagens ulykke skal myndighetene forsøke å sikre veien bedre.