KOSTBART: Det ble et kostbart besøk på bordell for nordmannen. Selv hevder han at han ble bedøvd — av et stoff smurt utover en bulgarsk prostituerts pupper. Illustrasjonsfoto: AFP/Scanpix
KOSTBART: Det ble et kostbart besøk på bordell for nordmannen. Selv hevder han at han ble bedøvd — av et stoff smurt utover en bulgarsk prostituerts pupper. Illustrasjonsfoto: AFP/ScanpixVis mer

- Ble robbet mens jeg var bedøvet av stoff fra bare kvinnepupper

En nordmann hevder at bankkortet hans ble misbrukt for nesten 70 000 kroner på et bordell på Gran Canaria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge mannen selv ble han dopet ned, antakelig med stoffet scopolamine, slik at han mistet hukommelsen. Mannen mener at han fikk stoffet i seg ved at en bulgarsk kvinne blottet brystene sine for ham, og at hun hadde stoffet smurt på brystene.

- Det er tilstrekkelig å puste inn damp fra dette stoffet for å bli neddopet. Scopolamine fratar deg all dømmekraft og visker ut  korttidshukommelsen, hevder han.

Au pair-jente Det var gjort fem uttak på mannens konto på bordellet på Playa del Inglés mellom klokka 02.19 og klokka 04.47 28. januar 2010.

Etter hjemkomsten kontaktet mannen sin bank, Storebrand Bank, som nektet å godta mannens forklaring. Banken mente det var all grunn til å tro at mannen selv hadde brukt kortet på bordellet, og ville ikke erstatte bordelluttakene.

Nordmannen brakte deretter saken inn for Finansklagenemnda Bank.

I sin framstilling av hendelsesforløpet hevder mannen at han på bordellet først kom i kontakt med en kvinne som hadde vært au pair på Sørlandet. Det var hun som introduserte ham for den bulgarske kvinnen med blottede bryster.

- Etter dette husker jeg ingen ting, fortsetter han.

Selvforskyldt Ifølge mannen hadde han kortet da han våknet på hotellrommet nesten morgen. Han mener derfor at det må være snakk om et korttidstyveri. Etter hjemkomsten anmeldte han saken, men politiet henla anmeldelsen.

Banken viser til at det ved de fem uttakene er brukt chip og riktig pinkode, og at forklaringen om scopolamine ikke er troverdig.

Uansett mener banken at selvforskyldt rus ikke kan frita mannen for ansvar for kortbruken. Nemndas flertall konkluderer med at det er mest sannsynlig at belastningene på kortet er foretatt av mannen selv, siden de ble foretatt med hans chip og med riktig pinkode.

Mindretallet mener at saken ikke var tilstrekkelig opplyst til at den kunne realitetsbehandles, og at tvisten er bedre egnet til behandling i domstolen.