BLE NÆRMESTE NABO: Joe McGinniss flyttet inn i Sarah Palins nabohus (t.v.) for å skrive skandaleboka om henne. Foto: Cary Anderson/Aurora Photos/Corbis
BLE NÆRMESTE NABO: Joe McGinniss flyttet inn i Sarah Palins nabohus (t.v.) for å skrive skandaleboka om henne. Foto: Cary Anderson/Aurora Photos/CorbisVis mer

Ble Sarah Palins nærmeste nabo for å skrive skandalebok

Kommer med påstander om kokainsniffing og utroskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 22. mai 2010 flyttet biografen Joe McGinniss inn i et strategisk plassert hus i Wasilla i Alaska. Det var nemlig nabohuset til tidligere guvernør Sarah Palin og hennes familie.

Resultatet? Boka «The Rogue: Searching for the Real Sarah Palin», med hårreisende påstander om narkotikabruk, rasistiske fetisjer, en natt med en kjent basketballstjerne og et utroskapsforhold med ektemannens forretningspartner.

- Fetisjer og utroskap New York Times poengterer at McGinniss ofte oppgir «en borger» eller «en venn» som kilder bak påstandene han kommer med i boka, og mener McGinniss har jaktet smålig og ubekreftet sladder.

Blant påstandene som kommer fra «en venn», er at «Sarah og søstrene hadde en fetisj for svarte gutter en periode».

I boka framkommer også påstander om at Palin skal ha hatt en het natt med basketballstjernen Glen Rice i 1987 mens hun jobbet som lokal-TV-reporter for kanalen KTUU. Palin skal angivelig ha lånt søsteras rom på University of Alaskas campus.

En person som hevder å være venn av Palin, sier til supertabloiden National Enquirer at Palin var sammen med basketballstjernen den aktuelle natta, men kan ikke si sikkert om det skjedde noe.

HENGES UT: Den tidligere republikanske visepresidentkandidaten Sarah Palin henges ut i ny bok. Her sammen med ektemannen Todd. Foto: Reuters/Carlos Barria/Scanpix
HENGES UT: Den tidligere republikanske visepresidentkandidaten Sarah Palin henges ut i ny bok. Her sammen med ektemannen Todd. Foto: Reuters/Carlos Barria/Scanpix Vis mer

- Jeg husker at Sarah var ganske fornøyd med at hun hadde vært med en svart basketballstjerne, sier vennen.

Rice skal selv ha bekreftet det i boka på et ledende spørsmål fra McGinniss.

Episoden skal ha skjedd samtidig som Palin var sammen med Todd, og bare rundt ni måneder før de giftet seg.

- Ekkel besettelse McGinniss hevder også at Palin hadde et utroskapsforhold med ektemannens forretningsparter Brad Hanson i seks måneder, og at Todd skal ha avsluttet alle forretninger med Hanson da han fant ut av det i 1996.

Både Palin og Hanson nekter for påstandene.

- Dette er en mann som nådeløst har forfulgt min familie og til og med blitt nærmeste nabo for å trakassere og spionere på oss for å tilfredsstille sin ekle besettelse av min kone, sier Todd Palin i en uttalelse gjengitt av ABC News.

KOMMER 20. OKTOBER: Skandaleboken «The Rogue: Searching for the Real Sarah Palin».
KOMMER 20. OKTOBER: Skandaleboken «The Rogue: Searching for the Real Sarah Palin». Vis mer

- Hans bok er full av ekle løgner og antydninger. Selv New York Times har kalt denne boka smålig og at den inneholder ubekreftet sladder, sier han videre.

Påstander om narkotikabruk I boka framkommer det også påstander om narkotikabruk av den tidligere guvernøren og hennes ektemann.

Blant annet påstår McGinniss at Palin sniffet kokain fra et oljefat da hun og ektemannen Todd var på snøscooter-tur med vennene.

Sammen med en professor ved Mat-Su College skal hun ha røyket marihuana, ifølge boka.

FLYTTET INN I NABOLAGET: Joe McGinniss.
FLYTTET INN I NABOLAGET: Joe McGinniss. Vis mer