Ble sensurert i valgtale på tv

Aung San Suu Kyi: - Valget i Myanmar blir ikke fritt og rettferdig.

UREGELMESSIGHETER:  Opposisjonsleder Aung San Suu Kyi påpekte flere uregelmessigheter foran søndagens suppleringsvalg, da hun holdt pressekonferanse hjemme i Yangon fredag. FOTO: Christophe ARCHAMBAULT, AFP/NTB SCANPIX.
UREGELMESSIGHETER: Opposisjonsleder Aung San Suu Kyi påpekte flere uregelmessigheter foran søndagens suppleringsvalg, da hun holdt pressekonferanse hjemme i Yangon fredag. FOTO: Christophe ARCHAMBAULT, AFP/NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Søndagens suppleringsvalg i Myanmar blir ikke fritt og rettferdig, sier opposisjonsleder Aung San Suu Kyi (66). 

Suu Kyi, som vant Nobels fredspris i 1991, stiller selv til valg for første gang siden 1990. Men valget blir ikke demokratisk, slår hun fast.

- Vi kan ikke se på det som et virkelig fritt og rettferdig valg dersom vi tar i betraktning det som har skjedd her i løpet av de siste månedene, sier Suu Kyi.

Opposisjonslederen viser til uregelmessigheter i valgkampen, der regimet blant annet forbød hennes eget parti, Det nasjonale demokratiforbundet (NDL), å benytte idrettsarenaer til sine valgmøter.

Uakseptabelt - Uregelmessighetene går ut over det som er akseptabelt i et demokratisk valg, sier Suu Kyi.

- Men vi er likevel fast bestemt på å fortsette, fordi det er dette folket ønsker. Vi angrer ikke på at vi stiller, legger hun til.

Suu Kyi fikk sensurert en fjernsynstale og fikk ikke snakke om overgrep begått av de militære, som har styrt Myanmar mer eller mindre sammenhengende siden uavhengigheten.

Utelatt I hennes eget valgdistrikt ble det oppdaget av hundrevis av døde personer sto oppført i manntallet, mens 1.300 velgere var utelatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer