Ble sett hengende i båtripa

Far og datter forsvant utfor stryk ved Søndelandsbrua i Tuddal i Telemark.

SRTI ELV: I elva Skogsåi er det sterk vannføring. Rett ved Søndelandsbrua så et vitne to personer hengende i båtripa nedover elva.  Foto: AUDUN HASVIK
SRTI ELV: I elva Skogsåi er det sterk vannføring. Rett ved Søndelandsbrua så et vitne to personer hengende i båtripa nedover elva. Foto: AUDUN HASVIKVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En far og datter er savnet etter en båtulykke ved en foss ved Søndelandsbrua i Tuddal i Telemark, opplyser politiet i Telemark til Dagbladet. De skal ha forsvunnet nedover elva Skogsåi fra Sønnlandsvatnet.

- De er sett hengende i båtripa av et vitne. Vitnet har hatt kommunikasjon med dem, og har sprunget etter, men kunne ikke kaste seg i elva, opplyser innsatsleder Bjørn Olav Eilefstjønn til Dagbladet.

Vitnet har forklart at han så båten forsvinne utfor fossen. Da vitnet kom til nedsida av fossen, kunne han ikke se de to.

Far og datter
Røde Kors, dykkere, redningshelikoptre og politiet jobber nå på spreng på stedet. Blant annet har redningsmannskaper sluppet en dukke i elva for å få oversikt over farten i elva.

- Både luftambulanse og SeaKing søker nedover elva. Røde Kors har poster langs elva og gjør undersøkelser i forhold til farten i elva, opplyser operasjonsleder Terje Edvardsen ved Telemark politidistrikt.

NRK Østafjells meldte først om at flere barn skulle være savnet etter en båtulykke i Hjartdal i Telemark.

Politiet i Telemark opplyste først at det var snakk om far og sønn som hadde forsvunnet ut i stryket. Siden har det blitt korrigert til far og datter.

Faren er født i 1970, mens datteren er født i 2003. Begge er danske statsborgere.

Lokalavisa Telen melder om at vitner har sett en tom båt og en åre flytende nedover Skogsåi i retning Sauland.

Det har vært mye nedbør i området det siste døgnet, og det er stor vannføring. 

Et kriseteam er satt i beredskap etter ulykken, opplyser innsatsleder.

Dykkere og helikopter
- Meldingen kom inn kl. 15.54, og gikk ut på at en båt hadde gått rundt, angivelig med to personer om bord, opplyser redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Dagbladet.

Det er sendt SeaKing-redningshelikopter fra Rygge, og to ambulansehelikoptre er også på vei. Det ene har vært innom Kongsberg og hentet dykkere der, opplyser Hovedredningssentralen.

Har du opplysninger om ulykken? Ta kontant med Dagbladet på telefon 24 00 00 00, SMS/MMS til 2400 eller e-post til 2400@dagbladet.no

Dagbladet.no kommer med mer.

SAVNET: Store redningsmannskaper leter etter en far og datter som skal være savnet. Foto: AUDUN HASVIK
SAVNET: Store redningsmannskaper leter etter en far og datter som skal være savnet. Foto: AUDUN HASVIK Vis mer
INNSATSLEDER: Bjørn Olav Eilefstjønn. Foto: AUDUN HASVIK
INNSATSLEDER: Bjørn Olav Eilefstjønn. Foto: AUDUN HASVIK Vis mer
GÅTT RUNDT: Store mannskaper har rykket ut etter en melding om at en båt skal ha gått rundt ved Søndelandsbrua i Tuddal. Kart: GOOGLE MAPS
GÅTT RUNDT: Store mannskaper har rykket ut etter en melding om at en båt skal ha gått rundt ved Søndelandsbrua i Tuddal. Kart: GOOGLE MAPS Vis mer