Ble sett på som et monster fordi hun har Downs syndrom.
Nå er hun barnehagelærer

- Vi forventet ikke at denne historien skulle bli så stor.

STORTRIVES: Noelia Garella (31) er født med Downs syndrom. Hun skal være den første personen med lidelsen som har fått jobb som barnehagelærer i Argentina. Foto: AFP PHOTO / DIEGO LIMA / NTB Scanpix
STORTRIVES: Noelia Garella (31) er født med Downs syndrom. Hun skal være den første personen med lidelsen som har fått jobb som barnehagelærer i Argentina. Foto: AFP PHOTO / DIEGO LIMA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Noelia Garella (31) er født med Downs syndrom. Hun skal være den første personen med lidelsen som har fått jobb som barnehagelærer i Argentina. Garella skal også være en av få i verden som har fått en slik jobb med Downs syndrom.

Da Garella var liten, ble hun nektet adgang til barnehagen fordi hun ble sett på som et monster. Det bildet har snudd totalt. Nå er Garella en populær dame for de små barnheagebarna i argentinske Cordoba.

- Jeg elsker dette. Helt siden jeg var liten har jeg ønsket å bli lærer, fordi jeg liker barn så mye, sier hun til nyhetsbyrået AFP.

I starten fikk hun ikke lov til å jobbe som lærer, men så blandet lærere, foreldre og til og med byens ordfører seg inn i saken. Etter hvert begynte tvilerne også å skifte mening om saken.

Det har tidligere oppstått kontroversielle diskusjoner rundt folk med downs syndrom i Latin-Amerika. Det har blant annet blitt diskutert om de skal bli akseptert i offentlige skoler.

- Gladhistorie

Journalisten Paula Bustamante er bosatt i argentinske Buenos Aires. Hun bestemte seg for å sjekke ut historien om Noelia Garella. Etter at historien hennes kom ut har den blitt delt flere tusen ganger i sosiale medier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer