Ble sexslaver på TV3-side

En svensk liga utnytter småjenter i bytte mot sprit og narkotika. Jentene ble plukket opp på TV3s hjemmeside.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjerningsmennene tok kontakt med jentene på de svenske nettsidene til TV3-programmet Harem, og lurte flere jenter mellom 13 og 15 år til å selge seg.

Seinest i desember ble en 13 år gammel jente skjenket full og voldtatt. Hun ble funnet av foreldrene sine og politiet på en adresse i Malmø, skriver Expressen.

Trist

Jenta husket ingenting av det som hadde skjedd, men det ble raskt klart at hun var seksuelt utnyttet. Flere av jentene kan både navngi og identifisere mennene som står bak de mange overgrepene.

Gry Forssell, som var programleder for Harem i Sverige sammen med Hannah Widell, er sjokkert over opplysningene om at kontakten ble knyttet via programmets hjemmeside.

- For det første er det svært trist at 13 år gamle jenter prostituerer seg. I tillegg er det selvfølgelig synd at dette har skjedd gjennom vår hjemmeside, sier hun til Expressen.

Skal etterforskes

Også TV3-sjef Peter Nylander er bekymret.

- Dette er uakseptabelt og svært beklagelig. I perioden vi tilbyr disse chatte-tjenestene, må vi følge med og styrke sikkerheten, sier han.

Ifølge politiet var det svært vanskelig å etterforske saken.

- Det er ofte problemet når man har møtt noen over Internett. Men vi skal se på saken igjen så raskt som mulig, sier informasjonssjef Lars Förstell hos Malmøpolitiet.

<P>SJOKKERT: Programleder for svenske Harem, Gry Forssell, er oppskaket over det som er skjedd. Her fotografert tidligere sammen med med-programleder Hannah Widell.