Ble singel - adopterte Alba (3)

Italienske Luca (43) og adoptiv-datteren Alba (3) er hva man kaller en moderne familie. - Hun har gjort livet mitt komplett.

PAPPA: Luca og Alba har vært far og datter siden 2018. Sammen smelter de hjerter på sosiale medier. Foto: Privat
PAPPA: Luca og Alba har vært far og datter siden 2018. Sammen smelter de hjerter på sosiale medier. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da det ble slutt mellom italienske Luca Trapanese (43) og hans mannlige kjæreste, trodde han drømmen om å få barn var over. I Italia er det strenge regler for adopsjon, og de som vil adoptere et barn som aleneforelder får vanligvis ikke gjøre det.

- Jeg følte meg utenfor og hadde et sterkt ønske om å bli far, forteller han til Dagbladet.

Men så, i starten av sommeren i 2017, fikk han være fosterfar for Alba. Jenta med Downs syndrom var bare 29 dager gammel da hun kom til han første gang, etter at foreldrene ikke kunne ta vare på henne.

- Funksjonshemningen skremte meg ikke. Folk kan bli redde for det som ikke er normalen. Men jeg tror vi alle har våre avvik, forteller han.

Slår ned på fordommene

I fjor gikk historien om Alba og Luca viralt, da flere medier omtalte den lille familien. Flere hyllet adoptiv-faren for å utfordre ideen om en stereotypisk familie. I tillegg til at Luca adopterte en jente med downs syndrom alene, er han selv homofil og katolsk.

Nå har Luca over 340 000 følgere på Instagram, hvor han deler bilder fra hverdagslivet til far-og-datter-duoen for å slå ned på fordommene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer