Ble sittende målløs etter at motdebattanten gikk i bordet på direkten

Og så begynte hetsen å flomme over på nettet. Se den merkelige situasjonen her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den australske aktivisten Simon Sheikh, som ironisk nok representerer gruppa med navnet «GetUp!» svimte av og gikk i bordet på direkten under en debatt om den nye karbonavgiften i landet.

Debatten, som ble arrangert av ABC, var godt i gang da Sheikh plutselig gikk i bordet. Ifølge Herald Sun har det i ettertid vist seg at Sheikh hadde vært slått ut med influensa i perioden før debatten, og at dette trolig førte til at han besvimte.

Alt gikk bra med Sheikh og hendelsen burde sånn sett ikke ført til annet enn at aktivisten hadde et litt småflaut TV-øyeblikk å se tilbake på.

Men måten paneldeltakerne reagerte på da Sheikh deiset i bordet, har vekket et kraftig engasjement på nettet.

I øyeblikket etter at Sheikh svimte av var det få i lokalet som forsto hva som sjedde. Miljøvernminister Greg Combet var den første som kommenterte hendelsen, mens de andre sendte målløse blikk bort mot Sheikh.

- Jeg er ikke helt sikker på hva Simon gjør nå, sa han.

Programlederen og de andre deltakerne fortsatte å sende forbausede blikk bort mot Sheikh, før Combet tok affære.

- Den hjerteløse kua - Er han OK? Jeg tror ikke han er OK, sa Combet og gikk raskt bort til Sheikh for å undersøke hva som hadde skjedd. Samtidig kom også ansatte ved TV-studioet fram til panelet for å bistå Sheikh. Han ble fraktet ut av lokalet uten problemer.

Men på nettet vokste sinnet, og det ble rettet mot opposisjonspolitikeren Sophie Mirabella som satt ved siden av Sheikh.

- Sophia Mirabella trakk seg unna. Er hun et menneske?

Meldingen ble lagt ut på Twitter av journalisten Sebastian Hassett, før hetsen av Mirabella fortsatte.

Som du kan se i videoen over ser hun forbauset bort på Sheikh mens han ligger på bordet, og det ser ut til at hun blir helt paff og ikke klarer å finne ut av hva hun skal gjøre.

- Den hjerteløse kua, lød en av reaksjonene på Twitter.

- Sophie Mirabella: - Å, se. Noen kollapset, men han var bare en politisk motstander så f**k ham, skrev ABCs bokanmelder Marieke Hardy.

- Målløse, ikke hjerteløse Men var det egentlig grunn til å anklage Mirabella for ikke å ha gjort nok? Som videoen viser skjedde det hele fort, og selv programlederen ser ut til ikke å reagere.

Som Andrew Bolt i Herald Sun skriver:

- Sant nok reagerte Combet på kaldt og forbilledlig vis. Men alle andre i panelet oppførte seg på samme måte som folk flest gjør når de står overfor noe merkelig og uforståelig: De var rett og slett målløse, og ikke hjerteløse, skriver han.