Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ble skadet under pågripelsen

29-åringen som sjekkes i drapssaken ankom i rullestol i retten.

FENGSLINGSMØTE: Advokat Morten Engesbak og politiadvokat Richard Beck Pedersen under fengslingsmøtet av 29-åringen i Oslo tingrett i dag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FENGSLINGSMØTE: Advokat Morten Engesbak og politiadvokat Richard Beck Pedersen under fengslingsmøtet av 29-åringen i Oslo tingrett i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag fremstilles tre menn på 29, 31 og 23 år for varetektsfengsling i Oslo tingrett, siktet for grov narkotikakriminalitet.

To av mennene er siktet for besittelse av våpen som ble funnet i leiligheten ved Schous plass i Oslo da politiet i 01.25-tida slo til natt til tirsdag.

Fem personer ble pågrepet i leiligheten.

Rullestol 29-åringen framstår som en av hovedmennene i miljøet som nå etterforskes etter drapet på Einar Opsahl (35) på Bislett natt til lørdag.

Da mannen i dag ble framstilt for varetektsfengslet ble han fraktet inn i rullestol. Han reiste seg opp og haltet fram til stolen og satte seg ved siden av sin forsvarer Morten Engesbak.

Etter det Dagbladet får opplyst ble 29-åringen skadet under pågripelsen i leiligheten.

- Ifølge siktede satte han seg ikke til motverge under pågripelsen, men det er mulig politifolkene som pågrep ham ser det annerledes, sier politiadvokat Richard Beck Pedersen i Oslo-politiet til Dagbladet.

Vridning Ifølge 29-åringens forsvarer Morten Engesbak fikk mannen en vridning i kneet under pågripelsen.

- Han har tidligere hatt en skade i dette kneet. Han fikk legetilsyn for kneet seint i går kveld, sier Engesbak til Dagbladet, som legger til at klienten sier han ikke motsatte seg pågripelse.

Siktede er tidligere straffedømt ni ganger blant annet for blant annet vold, våpenbesittelse og narkotikaforbrytelser.

Forsvareren sier at 29-åringen er siktet i narkotikasaken, men knyttes altså til miljøet som etterforskes for Bislett-drapet. Han er blitt avhørt tre ganger om drapssaken, én om narkotikasaken.

- Han benekter å ha noe med drapet å gjøre. Han opplever det som sterkt belastende å bli koblet til denne saken, sier Engesbak.

Kjærlighetserklæring i retten Fengslingen for han og to medsiktede menn som fremstilles senere i dag går for lukkede dører. Men før tingrettsdommer Carl Hugo Lund rakk å kaste ut pressen og en tilhører, en kvinne med thailandsk utseende, tok 29-åringen ordet:

- Kan jeg få si noe? spurte 29-åringen.

- Nei, i grunnen ikke, svarte dommeren.

- Jeg vil at fengslingsmøtet skal gå for åpne dører.

Lund svarte da at siktedes forsvarer ikke hadde sagt noe om dette da dommeren først hadde spurt. 29-åringen tok da ordet igjen og sa:

- Jeg elsker deg kjempehøyt, bare så du veit det.

Lund svarte da:

- Det er uaktuelt med kommunikasjon med tilhørere. Nå tror jeg det er fint at du følger instruksene jeg gir deg, ellers vil du få en situasjon du ikke er tjent med.

Ifølge Engesbak erkjenner ikke 29-åringen straffskyld.

29-åringen ble varetektsfengslet i fire uke med brev- og besøksforbud.

SIKTET: Den siktede 29-åringen nekter straffskyld. Foto: Privat
SIKTET: Den siktede 29-åringen nekter straffskyld. Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media