DØDE: Den 59 år gamle kvinnen døde på sykehus etter at hun ble skåldet i varmtvann fra dusjen på hotellet i Edinburgh i Skottland. Foto: Google Maps
DØDE: Den 59 år gamle kvinnen døde på sykehus etter at hun ble skåldet i varmtvann fra dusjen på hotellet i Edinburgh i Skottland. Foto: Google MapsVis mer

Ble skåldet i hotelldusjen og døde av organsvikt

Fem år etter får de etterlatte en beklagelse - og erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Indiske Kalyani Uthaman (59) døde etter at hun ble alvorlig skåldet i dusjen under en overnatting på hotellet Premier Inn i Edinburgh, Skottland i august 2012.

Hun fikk omfattende organsvikt som følge av den glovarme dusjen, og lå på sykehus i seks uker før hun døde, skriver BBC.

- Sviktet

I etterkant saksøkte familien hennes hotellet. Hotelleierne svarte først at dette var snakk om «en isolert hendelse», ifølge BBC.

Familiens advokat argumenterte da med at hotellet hadde sviktet sitt ansvar ved at de ikke hadde en termostatisk blandeventil for å regulere vanntemperaturen.

Kvinnens sønn, Sundar Uthaman forteller BBC at han har ventet på en unnskyldning fra hotellets eiere.

- Sint

- Jeg er fortsatt sint. Det var først da saken skulle opp til retten at vi fikk en unnskyldning. Jeg vil også rette fokus på det at ingen snakket med meg eller min familie om hva som foregikk, sier sønnen.

Hotellet har nå gått med på å betale erstatning til 59-åringens etterlatte. Hotellet har dessuten gått ut med en beklagelse.

- Vi er så lei oss for den tragiske ulykka som skjedde med Uthaman i 2012, og våre tanker går til hennes familie, sier en talsmann fra hotellet til BBC.

- Tragedie

Sønnen mener at forliket hindrer saken i å bli belyst tilstrekkelig, slik den hadde blitt dersom den hadde blitt ført for retten.

- Forliket har forhindret bevis fra å bli ført i rette. Jeg ønsket at dette skulle diskuteres i en rettssal, slik at en lignende tragedie aldri skjer med noen andre igjen, sier sønnen.