Utstillingshunden Hedda:

Ble skamklippet - nå er politisaken avgjort

Hundeeier Gerd Smedstuen anmeldte finneren av hunden hennes, da den ble levert skamklipt. Nå har politiet henlagt saken.

SKAMKLIPT: Utstillingshunden Hedda vil aldri mer kunne delta på utstilling etter at person klippet av den karakteristiske pelsen. Foto: Privat
SKAMKLIPT: Utstillingshunden Hedda vil aldri mer kunne delta på utstilling etter at person klippet av den karakteristiske pelsen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Hun var skamklipt. Kvinnen holdt fram to bæreposer med pels og sa «her er resten av hunden din». Jeg ble så sint at jeg smalt igjen døra og ringte politiet, fortalte en tydelig berørt Gerd Smedstuen til Dagbladet i august.

Dagbladet omtalte den spesielle hendelsen 20. august, hvor Smedstuen fortalte at hun hadde anmeldt personen som fant og klipte Hedda.

Før helgen kom beskjeden om at politiet hadde henlagt saken på grunn av bevisets stilling, bekrefter politiadvokat Lars Rune Ringvik til Gudbrandsdølen Dagningen (GD), som først omtalte saken.

Sendt inn klage

Smedstuen bekrefter overfor Dagbladet at hun har klaget på politiets henleggelse.

- Jeg har sendt inn klage, for jeg kan ikke forstå at politiet har henlagt saken på grunn av bevisene, forteller hun.

Personen som fant hunden sier til GD at hun ikke er overrasket over at hundeeieren ville klage på saken. I et brev kvinnen skal ha fått fra politiet, skal det ha stått:

«De underrettes om at for deres vedkommende er forholdet henlagt etter bevisets stilling», skriver avisa.

- Det er en lettelse, forteller vedkommende til GD.

Dagbladet har kontaktet personen som fant og klipte hunden, uten å få svar.

UT VINDUET: Flere sjokkerte forbipasserende prøver å hjelpe en hund som henger ut vinduet. Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: alejandram.94. Vis mer

Fått ny «pels»

Hunden Hedda er av rasen puli, og ble kjøpt i forbindelse med oppdrett og utstilling. Hunderasen er kjent for sine karakteristiske hårlisser. Etter at Hedda ble klipt, beskrev eier Smedstuen en betydelig personlighetsforandring.

- Det er helt forferdelig for Hedda. Hun gjemmer seg for mine andre hunder, selv om hun pleide å være sjefen tidligere. Hun er rett og slett flau og skamfull etter å ha blitt skamklipt, sa hun til Dagbladet i august.

Nå kan Smedstuen fortelle at det går bedre med Hedda, og at det er det en helt spesiell grunn til.

FÅTT GENSER: Hunden Hedda skal ha blitt veldig glad da matmor stikket en genser til henne, etter at pelsen ble klippet av. Foto: Privat
FÅTT GENSER: Hunden Hedda skal ha blitt veldig glad da matmor stikket en genser til henne, etter at pelsen ble klippet av. Foto: Privat Vis mer

- Jeg har strikket en genser til Hedda så hun skulle slippe å føle seg så bar. Nå hopper hun rundt på gulvet i glede, forteller en lettet og glad eier.

Smedstuen tok ikke imot bæreposene med pelsen fra finneren, men nå kan nettopp disse hårlokkene bli omgjort til en frakk til Hedda.

- Jeg har nå fått pelsen fra politiet, slik at jeg kan prøve å lage en ny genser til Hedda, forteller hun.

- Hunden var møkkete

Gerd Smedstuen var på hytta på Vinstra da hennes fire år gamle hund stakk av gjennom et hull i gjerdet. 20 minutter seinere ringte politiet med gladnyheten om at Hedda var funnet.

Men da finneren kort tid seinere kom med hunden, fikk hun sjokk.

- Det der er ikke min hund, sa Smedstuen da hun så Hedda, som nå var uten sin lange pels.

INNTRENGER: Når en familie i USA kommer hjem etter en helgetur, finner de en grevling som har blitt litt vel husvarm. Video: ViralHog Vis mer

Til TV 2 opplyste finneren at hunden ble klippet fordi den hadde ting i pelsen og luktet svært vondt.

- Hunden var skikkelig møkkete, stinket og hadde strå og gress i hele pelsen. Det så ut som om den hadde vært på rømmen i mange måneder, sa kvinnen til TV2.

Dette mener Smedstuen ikke kan stemme, da hunden kun hadde vært ute i 20 minutter. Men hun kan forstå at noen reagerer på det spesielle utseende til rasen.

- Jeg skjønner at de som aldri har sett en puli før kan tro at pelsen ikke er stelt, men det er den. Hun var den fineste hunden jeg hadde.

Smedstuen sier til Dagbladet at hun ikke kjenner noen vond lukt eller at pelsen er skitten, nå som hun har fått pelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer