Ble skapt av krig, og har vært i krig siden staten ble opprettet i mai 1948

Det moderne Israel er et resultat av tre drivkrefter.

OVERMAKT: Israel har en av verdens mest effektive og veltrente militærstyrker. Bildet viser en pansret israelsk kolonne utenfor Gaza under Suez-krigen i 1956. Landet har ført en rekke kriger mot arabiske stater og palestinere i Gaza og på Vestbredden av Jordan-elven, som nå er okkupert av Israel i strid med FN-vedtak. Foto. TOPFOTO / NTB SCANPIX
OVERMAKT: Israel har en av verdens mest effektive og veltrente militærstyrker. Bildet viser en pansret israelsk kolonne utenfor Gaza under Suez-krigen i 1956. Landet har ført en rekke kriger mot arabiske stater og palestinere i Gaza og på Vestbredden av Jordan-elven, som nå er okkupert av Israel i strid med FN-vedtak. Foto. TOPFOTO / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Israel ble skapt av krig, og har vært i krig siden staten ble opprettet i mai 1948. Krig og konflikt har fulgt israels folk i uminnelige tider.

De var plassert i skjæringspunktet mellom øst og vest, på en av de viktigste handelsrutene mellom Europa og Asia, med et utall folkeslag og regimer som gjennom århundrene ønsket å få kontroll over jødenes territorium, og ble erobret og frigjort alt etter maktforholdene.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer