Stine (35) fikk rømt fange på døra:

- Ble skjelven

Stine Vorren (35) fikk en rømt fange på døra. - Jeg burde ikke ha sluppet han inn, sier hun til Dagbladet.

BLE REDD: Stine Vorren (35) ble redd da en mann banket på verandradøra hjemme hos henne torsdag formiddag. Det viste seg at mannen hadde rømt fra Drammen fengsel. Foto: Privat.
BLE REDD: Stine Vorren (35) ble redd da en mann banket på verandradøra hjemme hos henne torsdag formiddag. Det viste seg at mannen hadde rømt fra Drammen fengsel. Foto: Privat. Vis mer
Publisert

Politiet i Sørøst rykket torsdag formiddag ut etter at en varetektsfange hadde rømt fra Drammen fengsel.

- Vi fikk melding fra Drammen fengsel klokka 08.22 om at en varetektsfange i 30-åra hadde rømt. Vi har et stort oppbud som leter etter ham, inkludert helikopter, opplyste operasjonsleder Marius Fosvold til Dagbladet torsdag formiddag.

- Ble redd

Stine Vorren (35) er student og satt i en digital forelesning med en medstudent da det plutselig banket på verandadøra hennes på Tangen, omtrent 3,5 kilometer fra Drammen fengsel.

- Jeg ble redd, men gikk ned. Jeg tok med meg macen slik at medstudenten min også hørte på. Mannen sto utenfor, og spurte meg om veien til en blokk like i nærheten, forteller Vorren til Dagbladet.

Det var Drammens Tidende som omtalte saken først.

- Slapp ham inn

SE TV: Nye bilder fra Peter Madsen sin flukt viser hvordan han truet en fengselsbetjent. Reporter: Emilie Rydning. Video: B.T.. Vis mer

35-åringen hadde ikke fått med seg at en fange hadde rømt fra fengslet. Hun kjente imidlertid til blokken mannen spurte om, og slapp mannen inn i huset.

- Jeg slapp ham inn sånn at han kunne gå gjennom huset fra hagen, og ut ytterdøra, forteller Vorren.

- Han var gjennomvåt

Hun stusset derimot over at mannen var gjennomvåt, og at han ikke hadde noen ytterklær på seg.

- Han var våt på buksa oppover lårene, og hadde på seg svarte joggesko som var helt gjennomvåte. Men han var høflig, og jeg skjønte ikke at det var noe muffens da han var inne i huset, sier 35-åringen.

Mannen forsvant ut av huset og oppover mot skogen.

Vorren gikk tilbake til undervisningen, men sendte en melding til mannen sin om det hun nettopp hadde opplevd. Han anbefalte 35-åringen å ringe politiet, men kort tid seinere banket politiet på døra hennes.

- Hunden markerte tydelig så de må ha fulgt sporene hans, mener Vollen.

- Ble litt skjelven

ULYKKE: Sjåføren i bilen bak ble vitne til denne skumle hendelsen og fanget det nervepirrende øyeblikket på film. Reporter: Jeanette N. Vik. Video: KameraOne Vis mer

35-åringen skjønte først i ettertid at mannen var en rømt fange, og leste også seinere at han ifølge Drammens Tidende er voldtektsanklaget.

- Jeg ble litt skjelven da jeg fant det ut. Ting skjedde så fort, og jeg er mest skuffet over at jeg ikke hadde bedre vurderingsevne, sier Vollen til Dagbladet, og legger til:

- I etterpåklokskapens lys burde jeg sikkert ha stusset. Jeg burde ikke ha sluppet han inn, men det gikk heldigvis bra.

Pågrepet

- Politiet var heller ikke langt unna, fortsetter Vollen, som understreker at hun er glad for at det var hun som var alene hjemme, og ikke barna hennes.

Mannen ble pågrepet kort tid seinere, og ifølge politiet skjedde pågripelsen uten dramatikk.

- Det var politihelikopteret som observerte mannen, og patruljer ble sendt til aktuelt sted, opplyste politiet i formiddag.

Vollen påpeker at hun ikke opplevde mannen som verken truende eller farlig, men angrer på at hun ikke var mer kritisk.

Det er ukjent hvordan fangen klarte å rømme fra fengselet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer