Ble skutt av høyre-ekstreme

LILLESTRØM (Dagbladet): Alle som var innblandet i skytedramaet i Nittedal natt til i går tilhører det høyreekstreme miljøet på Østlandet. To personer er pågrepet, men 20-åringen som avfyrte skuddene mot en 24 år gammel mann er fortsatt på frifot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to personene som er pågrepet er siktet for medvirkning. Flere av de involverte er registrert av Overvåkingspolitiet.

24-åringen ble truffet av tre skudd fra en 9 mm pistol på Li i Nittedal, like utenfor Oslo. Han ble kjørt til Aker sykehus av en av dem som var involvert i episoden. Denne sjåføren er nå siktet for medvirkning.

I bilen som ble benyttet, fant politiet en skuddsikker vest. Etterforskerne i Romerike politidistrikt vet ennå ikke hvem av de høyreekstreme som brukte denne vesten under skuddramaet.
Tilstanden til offeret er stabil. Han ble truffet i overkroppen og i lysken, og ble operert på Ullevål sykehus i Oslo.

Pengekrangel

Etterforskningen av skytingen i Nittedal har avdekket at en pengekrangel kan være motivet. En handel med et fjernsyn og en videospiller står sentralt i saken.

På grunn av at det er snakk om personer som tilhører det høyreekstreme miljøet, undersøker politiet om det også kan ligge andre motiver bak.
En 24-åring som ble pågrepet i Tønsberg og siktet for medvirkning til skytingen, er mistenkt for tidligere å ha fremsatt trusler mot mannen som ble skutt.

Ringte mannen

Det er nå bare 20-åringen som avfyrte skuddene som er på frifot.

Politiet snakket med ham på telefon i går. Han ble sterkt oppfordret til å melde seg.
20-åringen lovet at han skulle melde seg før mandag. Han sa han trengte litt tid på seg før han ville oppsøke politiet. Mandag kan det bli aktuelt med varetektsfengslinger i saken.