Ble skutt etter å ha skiftet punktert dekk

Lokalpolitikeren (66) snakket med den mistenkte gjerningsmannen rett før har ble skutt i ryggen.

SKUTT PÅ PARKERINGSPLASSEN:  Lokalpolitikeren ble skutt i ryggen på parkeringsplassen ved Ås togstasjon. Han snakket og observerte en mann som nå er mistenkt for drapsforsøk. De to snakket om hverdagslige ting. Foto Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SKUTT PÅ PARKERINGSPLASSEN: Lokalpolitikeren ble skutt i ryggen på parkeringsplassen ved Ås togstasjon. Han snakket og observerte en mann som nå er mistenkt for drapsforsøk. De to snakket om hverdagslige ting. Foto Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den kjente lokalpolitikeren som ble skutt i ryggen i Ås onsdag kveld snakket med en ukjent mann rett før han ble truffet. Det har han forklart politiet i avhør på sykehuset.

Mannen, som har sittet flere år i kommunestyret, ble skutt mellom klokka halv ni og ni utenfor jernbanestasjonen i Ås. Der hadde han samme morgen parkert bilen før han tok toget til Oslo. Da han og kona kom tilbake med toget i 18-tiden var det ene dekket på bilen punktert.

Derfor tok de taxi hjem.

Fikset dekket - I 20-tida gikk den skadde den ti minutter lange turen bort til stasjonen for å fikse dekket. Mens han holdt på med det, gikk det en mann rundt på parkeringsplassen, sier Rune Isaksen, fungerende leder ved etterforskningsseksjon i Follo politidistrikt til Dagbladet.

Denne mannen er nå mistenkt i saken.

I avhør har den skutte lokalpolitikeren fortalt at mannen ikke virket truende og de hadde hatt en kort dialog på gebrokkent engelsk. De to skal ha snakket om hverdagslige ting.

Politiet vet ikke om det punkterte dekket og skytinga har noen sammenheng.

Så mannen forsvinne Den mistenkte mannen er anslått å være mellom 30 og 35 år. Han skal ha normal kroppsbyggning og være mellom 170 til 175 centimeter. Klærne var mørke og han skal ha hatt en mørk lue og en mørk bag. Huden var lys, opplyser politiet.

- Etter at skadde blir skutt i ryggen registrerer han mannen som da beveger seg raskt mot stasjonen, sier Isaksen videre. 

Den skadde var ferdig med å skifte dekk da han ble skutt, og klarte å sette seg i bilen og kjøre hjem. Deretter varslet kona  ambulansen, og etter kort tid ble mannen brakt til Ullevål sykehus i luftambulanse.

DRAPSFORSØK:  Rune Isaksen, fungerende leder ved etterforskningsseksjon i Follo politidistrikt (t.v.), og politiadvokat Knut Inge Stavang, mistenker en mann, som snakket med skadde, for drapsforsøk. Foto: Tuva Bønke Grønning / Dagbladet
DRAPSFORSØK: Rune Isaksen, fungerende leder ved etterforskningsseksjon i Follo politidistrikt (t.v.), og politiadvokat Knut Inge Stavang, mistenker en mann, som snakket med skadde, for drapsforsøk. Foto: Tuva Bønke Grønning / Dagbladet Vis mer

Politiet oppfordrer personer i området å oppføre seg som normalt, og ta kontakt om de opplever noe mistenkelig.

- Vi ønsker ikke å si noe om hva slags våpen som ble brukt, men kalibret var tungt nok til at det kunne vært dødelig.

Drapsforsøk Ifølge politiadvokat i Follo politidistrik, Knut Inge Stavang, etterforsker politiet saken som drapsforsøk. De har nå bedt om bistand fra Kripos. Politiet gjennomfører i kveld en rundspørring i det aktuelle området.

- Vi skal snakke mer med den skadde når han blir bedre, sier Isaksen.

Politiet har ingen informasjon om at lokalpolitikeren har fått trusler tidligere, og ønsker nå tips fra publikum som kan ha sett mannen den aktuelle dagen.

Skyteepisoden virker å være uten motiv, og orfører i Ås kommune, Johan Alnes (Ap), sier det vil være «uro» i kommunen «helt til vedkommende har blitt sirklet inn».

ONSDAG KVELD:  Politikeren ble skutt da han var ferdig med å skifte dekk på bilen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
ONSDAG KVELD: Politikeren ble skutt da han var ferdig med å skifte dekk på bilen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer