Ble skutt i hodet: Ransvåpnet var «lekevåpen»

Nå varsler advokaten til 26-åringen at familien vurderer å saksøke politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 26-åringen som svever mellom liv og død etter gullsmedranet i Sverige, er begjært varetektsfengslet av politiet. Mannen ble truffet i hodet under en skuddveksling med politiet etter ranet av en gullsmedforretning i Södertälje fredag.

Nå skriver Expressen at våpnet 26-åringen brukte til å sikte mot politiet mest sannsynligvis er «en veldig realistisk kopi av et automatvåpen». Det viser de foreløpige undersøkelsene. Aftonbladet skriver at dette betyr at raneren ikke kan ha skutt mot politiet.

- Forandrer ingenting «At våpenet er en kopi forandrer ikke min bedømming av politimennnes opptreden i en presset situasjon», skriver politimester i Södertälje, Patrick Ungsäter, i en pressemelding.

EN KOPI: Expressen at våpnet 26-åringen brukte til å sikte mot politiet mest sannsynligvis er «en veldig realistisk kopi av et automatvåpen». Det viser de foreløpige undersøkelsene. Aftonbladet skriver at dette betyr at raneren ikke kan ha skutt mot politiet. Foto: AFP/JANERIK HENRIKSSON/NTB SCANPIX
EN KOPI: Expressen at våpnet 26-åringen brukte til å sikte mot politiet mest sannsynligvis er «en veldig realistisk kopi av et automatvåpen». Det viser de foreløpige undersøkelsene. Aftonbladet skriver at dette betyr at raneren ikke kan ha skutt mot politiet. Foto: AFP/JANERIK HENRIKSSON/NTB SCANPIX Vis mer

- Innebærer dette at raneren ikke har skutt mot politiet, spør Aftonbladet.

- Nei. Det gjør det ikke. Eller jeg kan ikke gå inn på det. Jeg vet helt enkelt ikke, sier politimester Ungsäter til Aftonbladet.

Varsler søksmål 26-åringens advokat Serpil Güngör er opprørt over de nye opplysningene om at våpnet var en ufarlig kopi.

- Jeg har snakket med 26-åringens familie. Min oppfatning er at politiet med vilje forsøkte å drepe min klient. Det virker, ut i fra hva jeg har lest og sett, som om det ikke ble skutt noen varselskutt - han ble skutt direkte i hodet, sier Güngör til Aftonbladet. Hun vil nå at polititet skal bli tiltalt for tjenestfeil, eventuelt drap. Advokaten varsler nå at hun vil gå til sivilrettslige skritt, hvis det ikke bli reist tiltale.

Tilstanden er kritisk For øyeblikket blir 26-åringen behandlet på Karolinska universitetsjukhuset, og tilstanden hans skal være kritisk.

TRUFFET I HODET: 26-åringen som svever mellom liv og død etter gullsmedranet i Sverige, er begjært varetektsfengslet av politiet. Mannen ble truffet i hodet under en skuddveksling med politiet etter ranet av en gullsmedforretning i Södertälje fredag. Foto: LESERBILDE/EXPRESSEN
TRUFFET I HODET: 26-åringen som svever mellom liv og død etter gullsmedranet i Sverige, er begjært varetektsfengslet av politiet. Mannen ble truffet i hodet under en skuddveksling med politiet etter ranet av en gullsmedforretning i Södertälje fredag. Foto: LESERBILDE/EXPRESSEN Vis mer

Ifølge advokaten hans, Serpil Güngör, sitter kulen fortsatt i 26-åringens hode.

Likevel har politiet begjært 26-åringen varetektsfengslet sammen med to andre menn på 19 og 22 år. Det er helt unødvendig, mener Güngör.

RANERE: Ranerne var kledd som murere/håndverkere. Foto: LESERBILDE/EXPRESSEN
RANERE: Ranerne var kledd som murere/håndverkere. Foto: LESERBILDE/EXPRESSEN Vis mer

- Jeg vet ikke helt hvordan de ser for seg at varetektsfengslingen skal foregå i denne situasjonen. Han trenger familien sin, som kan snakke med ham. Vi vet ikke om han kan høre, så dette er fullstendig umenneskelig, sier Güngör.