Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble skutt og drept da han skulle hjelpe med bil

Politiet om garasjedrapet på Bjørndal i Oslo.

SKULLE HJELPE - BLE SKUTT: Politiet mener den polske mannen som ble skutt i denne garasjen på Bjørndal i Oslo forrige mandag var et tilfeldig offer som prøvde å hjelpe til med en fastkjørt bil. Foto: Lars Eivind Bones, Dagbladet.
SKULLE HJELPE - BLE SKUTT: Politiet mener den polske mannen som ble skutt i denne garasjen på Bjørndal i Oslo forrige mandag var et tilfeldig offer som prøvde å hjelpe til med en fastkjørt bil. Foto: Lars Eivind Bones, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener dødsofferet på Bjørndal i Oslo ble skutt da han hjalp den siktede med å få løs en fastkjørt bil, sammen med andre tilfeldig forbipasserende.

- Vi mener den siktede kjørte fast bilen ved noen garasjer på Bjørndal. Tre beboere, sannsynligvis på vei til jobb, kom forbi og hjalp til med å få den løs, sier politiadvokat Christian Hatlo til NTB.

Det skal så ha oppstått en krangel som endte med at siktede skjøt fornærmede. Han tok deretter fornærmedes bil og kjørte vekk.

Mannen som ble skutt - en polsk statsborger som ikke var kjent av politiet - ble kritisk skadd. Han døde av skadene på sykehuset.

De to øvrige som kom og hjalp til har ingen relasjon verken til skytingen eller til siktede. Hendelsen skjedde ved 06 på morgenen 12. mars.

Den siktede mannen har ble avhørt mandag, og politiet sier at avhørene fortsetter.

Skjøt, men nekter skyld

På en pressekonferanse tirsdag formiddag sa Hatlo at mannen innrømmer å ha skutt, men erkjenner ikke straffskyld.

- Han har en forklaring som kan tyde på at han mener det er et uhell, sa Hatlo ifølge NRK.

Politiet har bekreftet at det er en sammenheng mellom den drapssiktede og skyteepisoden som fant sted på åpen gate på Lambertseter tidligere på natta.

Tre menn er varetektsfengslet etter denne hendelsen, mens to andre ble onsdag løslatt etter avhør.

Uklar konflikt

- Vi ser på dette samlet, både skytingen og drapet. Vi mener vi har kommet langt med drapsetterforskningen, men lurer jo på hva konflikten er som gjør at noen blir skutt i Oslos gater. Vi lurer også på hvorfor den siktede var i garasjeanlegget, sier Hatlo til NTB.

Mulig narkotika

Politiet jobber med å undersøke en rekke teorier, både om drapet på mannen og skyteepisoden på Lambertseter.

- Vi har noen teorier. En teori er at konflikten har bakgrunn i narkotika, men vi har flere teorier.

- Vi har noen enorme beslag som vi må gå igjennom.

(NTB).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!