Ble skutt og drept da han skulle hjelpe med bil

Politiet om garasjedrapet på Bjørndal i Oslo.

SKULLE HJELPE - BLE SKUTT: Politiet mener den polske mannen som ble skutt i denne garasjen på Bjørndal i Oslo forrige mandag var et tilfeldig offer som prøvde å hjelpe til med en fastkjørt bil. Foto: Lars Eivind Bones, Dagbladet.
SKULLE HJELPE - BLE SKUTT: Politiet mener den polske mannen som ble skutt i denne garasjen på Bjørndal i Oslo forrige mandag var et tilfeldig offer som prøvde å hjelpe til med en fastkjørt bil. Foto: Lars Eivind Bones, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet mener dødsofferet på Bjørndal i Oslo ble skutt da han hjalp den siktede med å få løs en fastkjørt bil, sammen med andre tilfeldig forbipasserende.

- Vi mener den siktede kjørte fast bilen ved noen garasjer på Bjørndal. Tre beboere, sannsynligvis på vei til jobb, kom forbi og hjalp til med å få den løs, sier politiadvokat Christian Hatlo til NTB.

Det skal så ha oppstått en krangel som endte med at siktede skjøt fornærmede. Han tok deretter fornærmedes bil og kjørte vekk.

Mannen som ble skutt - en polsk statsborger som ikke var kjent av politiet - ble kritisk skadd. Han døde av skadene på sykehuset.

De to øvrige som kom og hjalp til har ingen relasjon verken til skytingen eller til siktede. Hendelsen skjedde ved 06 på morgenen 12. mars.

Den siktede mannen har ble avhørt mandag, og politiet sier at avhørene fortsetter.

Skjøt, men nekter skyld

På en pressekonferanse tirsdag formiddag sa Hatlo at mannen innrømmer å ha skutt, men erkjenner ikke straffskyld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer