Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ble skutt på Grorud

Politiet mener mannen som kom inn til Legevakta i Oslo sentrum i dag tidlig ble skutt på Grorud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter det Dagbladet.no erfarer, skal politiet ha funnet åstedet for skytingen i dag tidlig - på Grorud i Oslo.

En 28 år gamle mannen ble kjørt til Aker sykehus av en venn like før klokka 08 i dag tidlig med skuddskader. Politiet ble varslet av Ullevål universitetssykehus like etter klokka åtte, da mannen ble kjørt dit i ambulanse.

Mannen skal ha blitt truffet av to skudd i brystet. Ett skudd gikk inn like i nærheten av hjertet. Han ble operert i formiddag og er i ettermiddag ved bevissthet og utenfor livsfare.

- Mannen har fått to skudd i brystet. Det ene er like under hjertet. Mannen er kritisk skadd, og ligger på operasjonsbordet nå, sa Fredrik Justad ved kriminalvakta i Oslo til Dagbladet.no tidligere i dag.

Politiet bekrefter at den skadde mannen har tilknytning til et kriminelt gjengmiljø i Oslo. 28-åringen har tilknytning til A-gjengen, men skal ikke være like aktiv i den kriminelle banden lenger.

- Vi vet ikke hva dette dreier seg om, og kan ikke si noe om mulig motiv ennå, sa vaktleder Gina Øyahals ved kriminalvakta til Dagbladet.no. 

Sykehuset voktes i ettermiddag av bevæpnet politi, mens flere venner av den skadde har samlet seg utenfor akuttmottaket.

Etter det Dagbladet.no erfarer jakter politiet nå på en navgitt gjerningsperson, som skal være en bekjent av den skadde. Bakgrunnen for konflikten er ikke kjent.

 MANN SKUTT: Operativ uteleder Thor Langli utenfor akuttmottaket ved Aker sykehus i dag tidlig. En mann (28) ble brakt inn med skuddskader Foto: HANS ARNE VEDLOG
MANN SKUTT: Operativ uteleder Thor Langli utenfor akuttmottaket ved Aker sykehus i dag tidlig. En mann (28) ble brakt inn med skuddskader Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer

Skyteepisoden skjer bare tre dager etter at fire menn som nå er ettersøkt skal ha skutt 15-20 pistolskudd mot to personer tilknyttet A-gjengen, på Aker Brygge på søndag. Men dagens hendelse blir ikke oppfattet som noe oppgjør gjengene imellom, får Dagbladet.no opplyst.

Den antatte gjerningsmannen bak dagens skyting har ingen tilknytning til B-gjengen.

- Det er ikke noen sammenheng mellom denne skytingen og skytingen på Aker Brygge. Etterforskning av de to sakene foregår kontinuerlig, og politiet arbeider målrettet innenfor aktuelle miljøer, skriver Jørn-Kr. Jørgensen ved Oslo politidistrikt i en pressemelding i ettermiddag.

Dagbladet.no følger saken.