Mann skutt i Svolvær - én pågrepet i væpnet politiaksjon:

- Ble skutt, ramlet om og falt i havet

Fornærmede er under behandling.

Natt til lørdag kl 01.43 fikk politiet melding om at det var avfyrt flere skudd i Svolvær, og at en person var truffet.

Skuddene ble avfyrt på kaipromenaden som ligger i forkant av Anker Brygge i Svolvær.

Ikke livstruende skadd

- Mannen som ble skutt, ramlet om og falt i havet, skriver Nordland politidistrikt i en pressemelding.

- Han ble raskt hentet opp og tatt hånd om av helse. Nordlandssykehust opplyser nå på morgenen at fornærmede er under behandling, men at han ikke skal være livstruende skadd, oppyser politiadvokat Marit O. Heggstad.

Politiet vil etter planen forsøke å ta avhør av fornærmede i løpet av dagen.

Pågrepet i egen bolig

Gjerningspersonen forlot åstedet etter at skuddene var blitt avfyrt og ble litt seinere på natta kl 05.30, pågrepet av politiet.

Politiet lokaliserte mannen på hans egen bopel. Han ønsket først ikke å komme ut fra boligen, og Nordland politidistrikt rekvirerte hjelp fra Oslo politidistrikts forhandlere som over telefonen snakket med den pågrepne.

Pågripelsen var udramatisk, ifølge politiet.

Politiet har ikke kontroll på våpenet, men har opplysninger om hvor det kan befinne seg. Det vil bli iverksatt søk etter det i løpet av dagen.

Relasjon mellom dem

Både fornærmede og den pågrepne er i 50-åra, ifølge Dagbladets opplysninger.

Det skal ha vært en relasjon mellom de involverte, men det er for tidlig i etterforskningen til at politiet kan gå nærmere inn på hvilken relasjon det er mellom dem.

Politiet har iverksatt etterforskning og vil i løpet av dagen jobbe videre med undersøkelser på åstedet, avhør av vitner og informasjonsinnhenting.

Siktede har fram til nå ikke vært i stand til å la seg avhøre, men vil bli forsøkt avhørt seinere på dagen, skriver politiet i sin pressemelding.