Ble skutt utenfor banken

Bare Sven-Eirik Utsi (35) skal ha nådd inn i banklokalet på Jessheim før politiet fyrte løs og uskadeliggjorde ham og ranspartner Carlo Hellevig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (Dagbladet): Ranerne tok seg inn i senteret via ei kjellerdør, og Utsi måtte bryte seg inn enda ei dør for å komme seg inn i selve banken.

35-åringens partner Carlo Hellevig (40) var i et annet rom da skuddene falt, får Dagbladet opplyst. Han hadde tatt seg gjennom kjellerdøra inn til senterlokalene, men ikke inn i banklokalet, da han ble truffet av ett skudd i hvert lår.

Utsi ble truffet av ett skudd i hånda og ett i baken.

Beordret ned

Begge de to siktede ble i går varetektsfengslet for fire uker etter ransforsøket på Jessheim natt til mandag. Carlo Hellevig fikk revet av deler av pulsåren i det ene låret, og skal ha mistet mye blod før han ble operert for skadene.

Ifølge hans forsvarer, Marius Dietrichson, ropte politimennene en ordre til Hellevig før skuddene ble avfyrt.

-  Han sier at han ble beordret ned, noe han ikke reagerte på. Umiddelbart etter ble han skutt. Han har ikke selv avfyrt skudd og ikke truet, sier Dietrichson. Hellevig skal heller ikke ha oppfattet om det ble avfyrt noen varselskudd fra politiets side.

Sven-Eirik Utsi sitter nå på sykeavdelingen på Ullersmo, og han reagerer ifølge forsvarer Morten Furuholmen på politiets handlemåte under aksjonen.

-  Min klient opplevde det nærmest som et forsøk på likvidering. Han mener det var tilfeldig at han ikke ble dødelig såret, sier Furuholmen.

-  Flere skudd

Ifølge Furuholmen oppfattet Utsi at det ble avfyrt flere skudd mot ham som ikke traff.

Utsi hadde heller ikke skudd i kammeret på våpenet da politiet slo til, ifølge Furuholmen.

Politiet mener begge de siktede tilhører det tunge ransmiljøet på Østlandet. Hellevig blir strengt bevoktet av væpnet politi på sykehuset. Han er ennå ikke ferdig med operasjonene.

Begge er tidligere domfelt for grove ran.

Utsi er i tillegg siktet for et verditransportran i Drammen, og tiltalt for et annet. 35-åringen, som opprinnelig er fra Finnmark, er også dømt for uaktsomt drap etter å ha mishandlet en mann til døde i 1990.

SKUTT I FORSKJELLIGE ROM: Sven-Eirik Utsi ble truffet av kulene fra politiet inne i DnB NOR-lokalet på Jessheim, mens hans ranspartner Carlo Hellevig aldri rakk inn i banken. Her vokter en politimann fra beredskapstroppen banklokalene etter ransforsøket.