Ble slått ihjel

Den foreløpige obduksjons-rapporten er klar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Tønsberg sendte i ettermiddag ut en pressemelding, der de opplyser om hvordan Anne Sofie Blom-Pettersen ble drept.

«Den foreløpige obduksjonen som er foretatt ved Rettsmedisinsk Institutt i Oslo konkluderer med at dødsårsaken er stump vold mot hodet», skriver politiet.

På en pressekonferanse i Tønsberg i ettermiddag ønsker ikke politiet å kommentere hvorvidt Blom-Pettersen ble drept av ett eller flere slag.

- Vi kommer ikke til å kommentere flere detaljer rundt dette, sier politiinspektør Bjørn Sakrisvold.

- Men vi mener vi har rett person som gjorde dette, og vi mener vi har et godt bilde av hva som er skjedd.Skjedde hjemme

Samtidig bekrefter politiet altså at det var Anne Sofie Blom-Pettersen som ble funnet ved Tønsberg skytebane, og at hun ble fraktet dit etter at hun ble drept.

- Vi kan trekke slutninger om at drapet er skjedd i boligen på Teie.

- Men vi har ingen holdepunkter for at det kan ha vært noen andre som har vært med på dette. Snarere tvert i mot, sier Sakrisvold.

De har så langt ikke offentliggjort hva drapsvåpenet er, men politiet bekrefter at de har sikret seg en gjenstand som de tror ble brukt under drapet.

Gjenstanden granskes fortsatt av politiets teknikere.

Endret siktelse

Blom-Pettersens ektemann er nå siktet for drap og falsk forklaring. Tidlig i etterforskningen ble han også siktet for frihetsberøvelse, men denne siktelsen har politiet nå frafalt.

- Jeg hadde ikke holdepunkter for å sikte ham for drap i begynnelsen, men jeg hadde holdepunkter for å sikte ham for frihetsberøvelse, forteller Sakrisvold.

I begynnelsen hadde politiet sikret seg elektroniske spor som grunnlag for siktelsen. Etterhvert ble det klart at han også kunne siktes for drap.

- Siktede har forklart seg mer om saken, men han har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet, sier politiet.

Selv om politiet mener de har et godt bilde av omstendighetene, mangler de fortsatt noen detaljer. Derfor blir avhørene av ektemannen fortsatt viktige i den videre etterforskningen.

Politiet har fått inn mer enn 200 tips i saken, og ønsker å berømme publikum for innsatsen de har gjort.

DREPT: Anne Sofie Blom-Pettersen.