BLE SLEPT  Tvillingene Henriette og Pernille Fritz (12) ble slept 15 meter under en henger etter at de kolliderte med én bil i Sør-Odal kommune. Foto: Thomas Frigård/Raumnes.
BLE SLEPT Tvillingene Henriette og Pernille Fritz (12) ble slept 15 meter under en henger etter at de kolliderte med én bil i Sør-Odal kommune. Foto: Thomas Frigård/Raumnes.Vis mer

Ble slept 15 meter under biltilhenger

Henriette og Pernille (12) kolliderte med bil. - Det var jeg som ble påkjørt, hevder bilfører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tvillingene Henriette og Pernille Fritz (12) fra Vormsund var på sykkeltrening da ulykken skjedde. Da en bil kjørte forbi dem og svingte inn til høyre på en sidevei, kolliderte de med bilen, og havnet under hengeren. Deretter ble de slept 15 meter før bilen stoppet. Det skriver avisa Raumnes.

- Plutselig var vi under hengeren. Jeg skreik og tenkte at noen måtte hjelpe oss, sier Henriette.

Jentene ble fraktet i ambulanse til Kongsvinger sykehus, men kom fra hendelsen med bare noen skrubbsår.

- Vi kom i full fart nedover bakken. Jeg bremset ned da jeg så bilen svinge inn foran meg. Henriette var rett bak. Det neste jeg husker er at bilen stoppa og vi lå oppå hverandre under hengeren, sier Pernille.

- Jeg tenkte at det kunne gått mye verre, vi kunne dødd, sier hun videre.

Farlig kjøring For halvannen uke siden var tvillingene på trening med fem andre ryttere i Nes Sykkelklubb. De kjørte i en nedoverbakke og holdt en fart mellom 45 og 50 kilometer i timen. Jentenes far, Walter Fritz, lå bakerst i feltet da ulykken skjedde.

Han mener at bilen lå i venstre kjørefelt og svingte til høyre før hengeren hadde passert første rytter.

- Vi er ni personer som har sett at han svingte inn før hengeren var forbi oss, for meg er skyldspørsmålet enkelt, sier Walter.

Sjåføren har en helt annen versjon at det som skjedde. Han tar ikke på seg skylden for ulykka. Til avisa Raumnes sier han at at han svingte etter å ha kjørt forbi følget. Det var jentene som kjørte inn i bilen, mener sjåføren.

- Det som kan ha skjedd er at de to jentene tok meg igjen i nedoverbakken, og at de dermed var i dødvinkelen da jeg svingte av vegen, sier sjåføren.Han er enig i at jentene traff bakparten av bilen og at baklykta ble knust som følge av dette.

- Ikke voksne foran - Jeg føler ikke at dette var min skyld. De voksne syklistene må ta på seg en del av skylda for hendelsen. De lå bakerst i feltet, men en burde ha vært foran for å kontrollere. Det er en feil, sier mannen til avisa.

Tre dager  etter ringte han faren for å høre hvordan det gikk med dem.

Skal avhøres Politiførstebetjent i Sør-Odal politidistrikt, Arne Olav Sveen, ønsker ikke å si så mye om saken før avhørene er ferdig. Føreren av bilen skal avhøres av politiet i Sør-Odal denne uka.

- Vi har ikke dannet oss et konkret bilde av skyldspørsmålet i denne saken. Det vil først bli mulig etter at vi har gjennomført avhørene, sier Sveen til avisa.

Føreren er ikke fratatt førerkortet.

Skal sykle ritt igjen Tirsdag skal jentene sykle et terrengritt arrangert av klubben. Det blir første gang de setter seg på sykkelen etter ulykken.

- Nå er jeg småredd for å sykle. Men vi skal sykle konkurranse igjen tirsdag. Jeg tror det kommer til å gå fint, sier Pernille.

- Jeg er redd for å slippe dem ut på veien igjen. Men de kan ikke slutte å sykle. Jeg prøver ikke å tenke på hva som hadde skjedd om de hadde blitt slept noen meter lengre, sier faren.