Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble smuglet inn bakveien og tok partifellene med storm

Siv Jensen lover Erna Solberg tøffe forhandlinger.

POPSTJERNE:  Partileder Siv Jensen ankom Frp's valgvake på Ballroom som en popstjerne, med leppestiftkjole og musikk dundrende ut av høyytalerne lot hun seg hylle av sine egne. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
POPSTJERNE: Partileder Siv Jensen ankom Frp's valgvake på Ballroom som en popstjerne, med leppestiftkjole og musikk dundrende ut av høyytalerne lot hun seg hylle av sine egne. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frp-leder Siv Jensen har i kveld sittet på partikontoret på Stortinget og fulgt opptellingen av stemmene.

Selv om Frp's valgvake ligger midt i Oslo sentrum, få kvartaler fra Stortinget - ankom Jensen i en bil klokka 22.30 og ble smuglet inn bakveien.

Noen minutter etter halv elleve kom hun på scenen i reneste Tina Turner-stil. Ikledd en oppsiktsvekkende leppestiftkjole, med musikk dundrende ut av høyttalerne gikk hun fram og tilbake på scenekanten og tok i mot jubelen, før musikken ble dempet, og Frp-lederen sa:

- Dette har jeg gledet meg lenge til å si: Morna, Jens!

- Må gi for å få - For første gang i Frp's historie skal vi sette oss ned og forhandle regjeringsplatform, sa hun.

- Det er mye ansvar i det. Det er viktig for oss å få satt et ordentlig fotavtrykk på den plattformen.

Hun forberedte likefullt partifellene på at forhandlingene med Høyre kommer til å bli tøffe. Jensen var klar på at forventningene må være realistiske.

- Vi er nødt til å gi, for å få, sa hun, men la til:

- Vi skal ha gjennomslag for viktige Frp-saker!

Hun la vekt på at Frp er i ferd med å gjøre et historisk godt valg.

- Det er det tredje beste valget i vår 40 år lange historie.

- Jeg er tøff Frp ligger an til å få 30 mandater. Sammen med Høyres 50 mandater, har de to borgerlige partiene bare behov for ett av sentrumspartiene, Venstre eller KrF, for å danne flertall.

Da mandatfordelingen rullet over storskjermene på Frp-valgvaken med nettopp disse tallene, jublet forsamlingen. Nå skal imidlertid alle partiene sette seg sammen - og en energisk Frp-leder advarte fra scenen:

- Jeg kommer til å være en tøff forhandler.

 Utforsk andre nettsteder fra Aller Media