- Ble sparket ut av moské etter ekstreme meninger

Stockholm-bomberen Taimour Abdulwahab skal ha stormet ut av en Luton-moské i 2007. Kona ante ingenting.

- EKSTREME MENINGER: Taimour Abdulwahab skal ha blitt sparket ut av et muslimsk trossamfunn i 2007 etter å ha ytret ekstreme meninger om Islam. Foto: Privat
- EKSTREME MENINGER: Taimour Abdulwahab skal ha blitt sparket ut av et muslimsk trossamfunn i 2007 etter å ha ytret ekstreme meninger om Islam. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Taimour Abdulwahab som antas å stå bak selvmordsangrepet like ved den travle julehandelen i Stockholm sentrum lørdag ettermiddag ba i en moské i Luton i England i perioden 2006 til 2007.

En gang i 2007 ble han avslørt av andre medlemmer i Luton Islamic Centre Mosque da han forsøkte å presentere det som blir beskrevet som et forvrengt bilde av islam, melder BBC.

Stormet ut Da mannen ble konfrontert om sine meninger, skal han ha stormet ut av moskeen og han kom aldri tilbake til trossamfunnet, ifølge kanalen.

Sky News viser til ledelsen ved senteret som sier at Adbulwanah dro fra moskeen etter at de andre medlemmene offentlig fordømte hans ekstreme synspunkter.

Natt til i dag ransaket politiet en eiendom nord for London i forbindelse med eksplosjonene i Stockholm. Svensk politi bekreftet på en pressekonferanse i dag at de samarbeider med politiet i England.

Samarbeid Ransakingen fant sted i Bedfordshire omkring ti mil nord for London like før midnatt natt til mandag. Ingen personer ble pågrepet.
Nå etterforsker politiet om hvorvidt mannen ble radikalisert mens han studerte i Luton.

28-åringen er født i Bagdad, og flyttet til Sverige kort tid etter Kuwait-krigen, i 1992.

Han gikk fra 1997 til 2001 på skole i Sverige, før han i 2001 flyttet til Storbritannia - der han tok en bachelorgrad i fysioterapi fra 2001 til 2004. I England møtte han kvinnen han i 2004 giftet seg med.

- Hadde medhjelpere På pressekonferansen i Stockholm i dag kom det fram at politiet mener selvmordsbomberen må ha hatt medhjelpere.

De tror han var på vei til et sted med mange mennesker, men akkurat hva som var målet, er for tidlig å si, ifølge politiet.

De mener uansett at noe må ha gått galt i underveis da en av flere bomber han bar på detonertete. Dette utløste ikke resten av eksplosivene han bar på, noen som kunne ført til en langt kraftigere eksplosjon.

Ante ikke Kona til selvmordsbomberen er dypt fortvilt. Da Expressen spør hun om det ektemannen har gjort, svarer hun svært knapt:

- Jeg er veldig opprørt og fortvilt. Jeg vil ikke snakke.

- Visste du at han hadde planlagt dette?

- Jeg hadde ingen anelse. Selvsagt hadde jeg ikke det.

FORDØMTE: Medlemmene av Luton Islamic Centre Mosque skal ha fordømt ytringene til Abduleahab. Foto: Keith Hammett
FORDØMTE: Medlemmene av Luton Islamic Centre Mosque skal ha fordømt ytringene til Abduleahab. Foto: Keith Hammett Vis mer