SNART FRAMME:  Syriske Osama Abdul Mohsen holder sønnen Zaid på togstasjonen i Barcelona, før siste etappe til Madrid. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB Scanpix
SNART FRAMME: Syriske Osama Abdul Mohsen holder sønnen Zaid på togstasjonen i Barcelona, før siste etappe til Madrid. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB ScanpixVis mer

Ble spent bein på av ungarsk reporter. Nå får han og sønnen et nytt liv

Lykkelig slutt på ett av dramaene denne sommeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bildene av mannen som løp med sønnen i armene, og så ble spent bein på av en ungarsk reporter, gikk verden rundt 9. september. Kvinnen som spente bein fikk sparken etter hendelsen.

Jobb i fotballskole Nå har Osama Abdul Mohsen og sønnen Zaid fått mulighet til et nytt liv i Spania, etter en skole som utdanner fotballtrenere utenfor Madrid leste i den spanske avisen El Mundo at han var fotballtrener på toppnivå i Syria.

Han var da i Tyskland. Fotballskolen sier de gjør det som en humanitær gest, ifølge Al Jazeera.

- Nå kan de endelig starte et nytt liv! sier David Morano, talsperson for fotballskolen, til BBC.

- Vi har folk som har vært sammen med dem helt siden de kom. De er veldig glade for denne muligheten, så dette har endt godt.

Uten jobbintervju De tok kontakt via en Spansk El Mundo-reporter i Ungarn, tilbød Mohsen muligheten til å komme til Spania og starte et nytt liv med ny jobb. Ordføreren i byen har tilbudt bosted.

Han skal jobbe med administrasjon på fotballskolen til han har fått godkjent trenerkurs og lært seg spansk, skriver CNN. De vil også hjelpe ham med å søke asyl i Spania, som har sagt ja til å ta imot 17 000 flyktninger.

BBC Newsdays reporter påpeker at han ikke akkurat har vært i jobbintervju og spør hva som skjer hvis han viser seg å ikke være en god trener.

- Han trente øverste divisjon, sier Morana, og legger til:

- Det er kanskje ikke samme nivå som her i Spania, men.

- Så kan han sparkes? spør BBC.

- Han må jobbe hardt og lære spansk, og etter det, kanskje han etter hvert får jobb i en klubb i Madrid , sier Morano til BBC.

SPENTE BEIN:  Idét Osama Abdul Mohsen forsøkte å rømme fra politiet i Roszke, ble han spent bein på av kvinnen til venstre.  Foto: Marko Djurica / Reuters / NTB Scanpix
SPENTE BEIN: Idét Osama Abdul Mohsen forsøkte å rømme fra politiet i Roszke, ble han spent bein på av kvinnen til venstre. Foto: Marko Djurica / Reuters / NTB Scanpix Vis mer