Malmö, Sverige:

Ble spytta på av fremmed mann

Da Ruba Alnajjar (24) gikk av bussen på vei til jobb, ble hun spytta i ansiktet. - Jeg tenkte å la være å si noe, men nå får det være nok.

SPYTTA PÅ: Alnajjar forteller at det gjør henne redd og sint at mennesker i et åpent samfunn ser ned på hverandre. Foto: Privat
SPYTTA PÅ: Alnajjar forteller at det gjør henne redd og sint at mennesker i et åpent samfunn ser ned på hverandre. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag morgen var Alnajjar på vei til omsorgssenteret hun jobber på i Malmö.

Da hun gikk av bussen så hun en mann hun beskriver hadde «sløve øyne» og «lange klær».

Han skal ha sett rart på henne samtidig som han mumlet noe. Da hun var innen rekkevidde, skal han ha spyttet henne i ansiktet.

- Jeg tenkte å la være å si noe om dette, men nå får det være nok. Det at foraktet kan bli så stort, at en voksen mann velger å spytte på en ung kvinne med sjal, midt på gata gjør meg trist, skriver Alnajjar til Dagbladet.

- Gråt

Hun forteller til Aftonbladet at hun ble sjokkert og opplever det hele som psykisk mishandling. Nå har hun har bestemt seg for å anmelde hendelsen.

- Da jeg kom til jobb gråt jeg fordi jeg var så sint. Jeg tenkte på de små barna mine og at de kanskje vil oppleve det samme når de blir eldre. Jeg vil virkelig ikke at de skal skje, sier hun til Aftonbladet.

Ikke første gang

Dette er ikke første gang Alnajjar blir utsatt for rasistiske tilnærminger. Hun har opplevd flere ganger at folk slenger bemerkninger etter henne. Bemerkninger som; «jævla muslim», «dra hjem» eller «jævla innvandrer». Jeg er svensk statsborger, jeg jobber her og familien min bor her i Sverige, svarer hun tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer