Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Malmö, Sverige:

Ble spytta på av fremmed mann

Da Ruba Alnajjar (24) gikk av bussen på vei til jobb, ble hun spytta i ansiktet. - Jeg tenkte å la være å si noe, men nå får det være nok.

SPYTTA PÅ: Alnajjar forteller at det gjør henne redd og sint at mennesker i et åpent samfunn ser ned på hverandre. Foto: Privat
SPYTTA PÅ: Alnajjar forteller at det gjør henne redd og sint at mennesker i et åpent samfunn ser ned på hverandre. Foto: Privat Vis mer

Onsdag morgen var Alnajjar på vei til omsorgssenteret hun jobber på i Malmö.

Da hun gikk av bussen så hun en mann hun beskriver hadde «sløve øyne» og «lange klær».

Han skal ha sett rart på henne samtidig som han mumlet noe. Da hun var innen rekkevidde, skal han ha spyttet henne i ansiktet.

- Jeg tenkte å la være å si noe om dette, men nå får det være nok. Det at foraktet kan bli så stort, at en voksen mann velger å spytte på en ung kvinne med sjal, midt på gata gjør meg trist, skriver Alnajjar til Dagbladet.

- Gråt

Hun forteller til Aftonbladet at hun ble sjokkert og opplever det hele som psykisk mishandling. Nå har hun har bestemt seg for å anmelde hendelsen.

- Da jeg kom til jobb gråt jeg fordi jeg var så sint. Jeg tenkte på de små barna mine og at de kanskje vil oppleve det samme når de blir eldre. Jeg vil virkelig ikke at de skal skje, sier hun til Aftonbladet.

Ikke første gang

Dette er ikke første gang Alnajjar blir utsatt for rasistiske tilnærminger. Hun har opplevd flere ganger at folk slenger bemerkninger etter henne. Bemerkninger som; «jævla muslim», «dra hjem» eller «jævla innvandrer». Jeg er svensk statsborger, jeg jobber her og familien min bor her i Sverige, svarer hun tilbake.

Hun synes det er viktig at alle som blir utsatt for liknende rasistiske fornærmelser anmelder det. Det gjør henne redd og sint at mennesker i et åpent samfunn ser ned på hverandre.

- Jeg kommer til å kjempe for barna mine, meg selv og andre mennesker som har samme rett til å sameksistere. Jeg kjemper for toleranse, ydmykhet og likeverd, skriver hun til Dagbladet.

Politiet bekrefter

Aftonbladet opplyser at politiet i Malmö bekrefter at de har mottatt anmeldelsen og at en etterforskning er iverksatt.

Per nå har de ingen mistenkt.

Politiet har klassifisert det som krenkelse og hatkriminalitet. Hendelsen blir etterforsket av hatkrimgruppa, forteller pressetalspersonen Ewa-Gun Westford.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!