Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Debatten mellom Clinton og Trump:

Ble stanset i siste liten - slik ville Trump sjokkere under debatten

- Vi hadde alt klart, sier Trump-støttespiller Rudy Giuliani.

VILLE SETTE UT CLINTON: For å sette ut Hillary Clinton under den andre debatten natt til mandag, ville Donald Trump plassere fire kvinner som alle anklager Hillarys ektemann, Bill Clinton, for å ha misbrukt dem seksuelt, på forhøyede seter. Trump-leiren ble stoppet av debatt-arrangøren. Foto: Reuters / NTB Scanpix
VILLE SETTE UT CLINTON: For å sette ut Hillary Clinton under den andre debatten natt til mandag, ville Donald Trump plassere fire kvinner som alle anklager Hillarys ektemann, Bill Clinton, for å ha misbrukt dem seksuelt, på forhøyede seter. Trump-leiren ble stoppet av debatt-arrangøren. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Én dag etter den andre debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump, avslører en av Trumps nærmeste støttespillere hvordan de egentlig ville sjokkere Clinton for å vinne debatten.

I VIP-boksen, den delen av debattsalen hvor blant andre familiene til kandidatene normalt sitter, ville nemlig Trump-leiren plassere fire kvinner som alle anklager Bill Clinton, Hillary Clintons ektemann, for seksuelle overgrep.

SLAKTER MOTSTANDERENS INNSATS: Trump sparer ikke på kruttet under sin første tale etter den andre presidentdebatten, 10. oktober. Video: CNN Vis mer

Før debatten holdt Trump en pressekonferanse med kvinnene, noe som sjokkerte amerikanere.

Setene var forhøyet og et yndet mål for TV-kameraene som kringkastet debatten til millioner av TV-seere.

STØTTESPILLER: Rudy Giuliani, tidligere borgermester i New York, er en av Donald Trumps nærmeste støttespillere. Foto: Reuters / NTB Scanpix
STØTTESPILLER: Rudy Giuliani, tidligere borgermester i New York, er en av Donald Trumps nærmeste støttespillere. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Det avslører Rudy Giuliani, tidligere New York-borgermester og Trump-støttespiller, overfor The Washington Post.

- Vi hadde alt klart. Vi ville at de skulle håndhilse på Bill, for å se om Bill ville håndhilse på dem, sier Giuliani til avisa.

Truet å bruke påstått elskerrinne

Trump truet å gjøre noe lignende foran den første debatten. Da sa han at hvis Trump-motstanderen og forretningsmogulen Mark Cuban fikk sitte på første rad, ville han plassere Gennifer Flowers ved siden av ham.

Flowers ble midtpunktet i presidentvalgkampen i 1992 da nattklubb-sangerinnen sto fram i et ukeblad og hevdet at hun hadde hatt et 12 år langt hemmelig seksuelt forhold til Bill Clinton. Clinton hevdet imidlertid, også under ed i en rettssak, at det dreide seg om en engangsaffære.

Trusselen fra Trump fikk Frank Fahrenkopf, lederen av den amerikanske valgkomiteen til å rase. Det er de som arrangerer presidentkandidatdebattene, og Fahrenkopf sa klart og tydelig fra at dette ikke ville tillates.

Holdt Pressekonferanse: Rett før den andre debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump, holdt sistnevnte en pressekonferanse med fire kvinner som alle anklager Bill Clinton for å ha misbrukt dem. Video: Facebook/ Donald J. Trump Vis mer Vis mer

- Sa «nei»

Trump-støttespiller Giuliani avslører også at på tross av valgkomiteens sterke advarlser, forsøkte Trump-leiren å plassere de fire kvinnene i VIP-boksen under den andre debatten.

- Fahrenkopf sa «nei» - sa det ordrett, og at «vekterne ville kaste dem ut», sier Giuliani til The Washington Post.

FIKK PLASS: De fikk alle plass under debatten, men ikke i VIP-boksen. Her ser vi Juanita Broaddrick (t.v.) og Kathy Shelton. Foto: EPA / NTB Scanpix
FIKK PLASS: De fikk alle plass under debatten, men ikke i VIP-boksen. Her ser vi Juanita Broaddrick (t.v.) og Kathy Shelton. Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer

Fahrenkopf og valgkomiteen skal ifølge avisa ha vært usikker på om Trump-leiren ville følge formaningen - og derfor reglene.

Det er nemlig ikke tillatt av kandidatene å bruke billettene de får til å påvirke debatten.

- De var rasende

Men Trumps kampanjedirektør Stephen K. Bannon, som blir beskrevet som en «konservativ flammekaster» skal ha fortsatt å presse på, tross kraftige advarsler. Da skal andre i valgkampapparatet ha satt foten ned.

- Fahrenkopf stoppet oss, og vi kom ikke til å krangle med valgkomiteen på riksdekkende TV i debattinnledningen, sier Giuliani om hvorfor Trump-kampanjen ga opp.

Det skal ha skuffet de fire kvinnene som Trump ville bruke til å sette ut Hillary Clinton.

- De var rasende. De var klare på bakrommet. Ingen presset dem. De gjorde dette frivillig, men jeg visste med en gang vi fikk motstand at vi hadde påvirket dem (Clinton-leiren, journ. anm.). De var rystet, sier Giuliani.

FØLG VALGET: Slik kan du følge valgthrilleren på dagbladet.no Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer