Debatten mellom Clinton og Trump:

Ble stanset i siste liten - slik ville Trump sjokkere under debatten

- Vi hadde alt klart, sier Trump-støttespiller Rudy Giuliani.

VILLE SETTE UT CLINTON: For å sette ut Hillary Clinton under den andre debatten natt til mandag, ville Donald Trump plassere fire kvinner som alle anklager Hillarys ektemann, Bill Clinton, for å ha misbrukt dem seksuelt, på forhøyede seter. Trump-leiren ble stoppet av debatt-arrangøren. Foto: Reuters / NTB Scanpix
VILLE SETTE UT CLINTON: For å sette ut Hillary Clinton under den andre debatten natt til mandag, ville Donald Trump plassere fire kvinner som alle anklager Hillarys ektemann, Bill Clinton, for å ha misbrukt dem seksuelt, på forhøyede seter. Trump-leiren ble stoppet av debatt-arrangøren. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Én dag etter den andre debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump, avslører en av Trumps nærmeste støttespillere hvordan de egentlig ville sjokkere Clinton for å vinne debatten.

I VIP-boksen, den delen av debattsalen hvor blant andre familiene til kandidatene normalt sitter, ville nemlig Trump-leiren plassere fire kvinner som alle anklager Bill Clinton, Hillary Clintons ektemann, for seksuelle overgrep.

SLAKTER MOTSTANDERENS INNSATS: Trump sparer ikke på kruttet under sin første tale etter den andre presidentdebatten, 10. oktober. Video: CNN Vis mer

Før debatten holdt Trump en pressekonferanse med kvinnene, noe som sjokkerte amerikanere.

Setene var forhøyet og et yndet mål for TV-kameraene som kringkastet debatten til millioner av TV-seere.

STØTTESPILLER: Rudy Giuliani, tidligere borgermester i New York, er en av Donald Trumps nærmeste støttespillere. Foto: Reuters / NTB Scanpix
STØTTESPILLER: Rudy Giuliani, tidligere borgermester i New York, er en av Donald Trumps nærmeste støttespillere. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Det avslører Rudy Giuliani, tidligere New York-borgermester og Trump-støttespiller, overfor The Washington Post.

- Vi hadde alt klart. Vi ville at de skulle håndhilse på Bill, for å se om Bill ville håndhilse på dem, sier Giuliani til avisa.

Truet å bruke påstått elskerrinne

Trump truet å gjøre noe lignende foran den første debatten. Da sa han at hvis Trump-motstanderen og forretningsmogulen Mark Cuban fikk sitte på første rad, ville han plassere Gennifer Flowers ved siden av ham.

Flowers ble midtpunktet i presidentvalgkampen i 1992 da nattklubb-sangerinnen sto fram i et ukeblad og hevdet at hun hadde hatt et 12 år langt hemmelig seksuelt forhold til Bill Clinton. Clinton hevdet imidlertid, også under ed i en rettssak, at det dreide seg om en engangsaffære.

Trusselen fra Trump fikk Frank Fahrenkopf, lederen av den amerikanske valgkomiteen til å rase. Det er de som arrangerer presidentkandidatdebattene, og Fahrenkopf sa klart og tydelig fra at dette ikke ville tillates.

Holdt Pressekonferanse: Rett før den andre debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump, holdt sistnevnte en pressekonferanse med fire kvinner som alle anklager Bill Clinton for å ha misbrukt dem. Video: Facebook/ Donald J. Trump Vis mer Vis mer

- Sa «nei»

Trump-støttespiller Giuliani avslører også at på tross av valgkomiteens sterke advarlser, forsøkte Trump-leiren å plassere de fire kvinnene i VIP-boksen under den andre debatten.

- Fahrenkopf sa «nei» - sa det ordrett, og at «vekterne ville kaste dem ut», sier Giuliani til The Washington Post.

FIKK PLASS: De fikk alle plass under debatten, men ikke i VIP-boksen. Her ser vi Juanita Broaddrick (t.v.) og Kathy Shelton. Foto: EPA / NTB Scanpix
FIKK PLASS: De fikk alle plass under debatten, men ikke i VIP-boksen. Her ser vi Juanita Broaddrick (t.v.) og Kathy Shelton. Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer

Fahrenkopf og valgkomiteen skal ifølge avisa ha vært usikker på om Trump-leiren ville følge formaningen - og derfor reglene.

Det er nemlig ikke tillatt av kandidatene å bruke billettene de får til å påvirke debatten.

- De var rasende

Men Trumps kampanjedirektør Stephen K. Bannon, som blir beskrevet som en «konservativ flammekaster» skal ha fortsatt å presse på, tross kraftige advarsler. Da skal andre i valgkampapparatet ha satt foten ned.

- Fahrenkopf stoppet oss, og vi kom ikke til å krangle med valgkomiteen på riksdekkende TV i debattinnledningen, sier Giuliani om hvorfor Trump-kampanjen ga opp.

Det skal ha skuffet de fire kvinnene som Trump ville bruke til å sette ut Hillary Clinton.

- De var rasende. De var klare på bakrommet. Ingen presset dem. De gjorde dette frivillig, men jeg visste med en gang vi fikk motstand at vi hadde påvirket dem (Clinton-leiren, journ. anm.). De var rystet, sier Giuliani.

FØLG VALGET: Slik kan du følge valgthrilleren på dagbladet.no Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer