Ble stemt inn i kommune-styret i Halden ved en feiltakelse. Der må hun sitte

Må møte som Frp-representant uansett om hun vil eller ei, sier departmentet.

FRP-REPRESENTANT:  Turid Lillian Thoresen ble ufrivillig valgt inn i Halden kommunestyre som Frp-representant ved en feiltakelse. Nå må hun møte, sier kommunaldepartementet. Foto: NTB Scanpix
FRP-REPRESENTANT: Turid Lillian Thoresen ble ufrivillig valgt inn i Halden kommunestyre som Frp-representant ved en feiltakelse. Nå må hun møte, sier kommunaldepartementet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da valgresultatet fra kommunestyrevalget 14. september i høst ble klart, kom Turid Lillian Thoresen inn som Frp-representant i Halden.

Problemet var bare at hun ikke hadde stilt til valg for Frp, eller noen andre partier for den saks skyld.

Det var som følge av en navneforveksling at hun ble oppført på valglista til Halden Fremsrkittsparti. Den som egentlig skulle stå på den lista het Lillian Thoresen. Feilen ble imidlertid ikke lagt merke til før etter valget, og den oppsiktsvekkende feiltakelsen ble da omtalt av NRK Østfold.

- Jeg er jo ingen Frp'er en gang, sa Turid Lillian Thoresen til kanalen.

Halden kommune ba i tiden etter kommunaldepartementet om å ta stilling til saken, og nå har de konkludert med at Thoresen må møte i kommunestyret, uavhengig om hun ønsker det selv eller ei. Det skriver NRK Østfold.

For å kunne slippe å møte, må hun derfor søke kommunestyret i Halden om fritak.

Lillian Thoresen, hun som ønsker å være Frp-politiker i Halden og som skulle vært valgt inn, sier til NRK at saken er komisk, men at hun ser mot neste kommunevalg i Halden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.