UNIK FIOLIN: Søstrene Jill Totenberg, Nina Totenberg and Amy Totenberg jubler etter at fiolinen er kommet til rette etter 35 år. Foto: EPA / JUSTIN LANE / NTB scanpix
UNIK FIOLIN: Søstrene Jill Totenberg, Nina Totenberg and Amy Totenberg jubler etter at fiolinen er kommet til rette etter 35 år. Foto: EPA / JUSTIN LANE / NTB scanpixVis mer

Ble stjålet i 1980, nå har den unike fiolinen kommet til rette

Stradivarius.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En Stradivarius som ble stjålet fra en amerikansk fiolinist og musikkprofessor for 35 år siden, har kommet til rette i USA.

Fiolinen, som ble laget i 1734, ble tatt fra Roman Totenbergs kontor på en musikkskole i Boston i 1980. Totenberg døde i 2012 i en alder av 101 år, og det er hans datter som opplyser at fiolinen er gjenfunnet. Hun og søsteren vil gjerne selge fiolinen til en annen virtuos.

Enken etter en annen musiker leverte Stradivariusen til fiolinmakeren og takstmannen Phillip Injeian, som rapporterte funnet til FBIs kunsttyveriavdeling.

Den italienske fiolinmakeren Antonio Stradivari levde mellom 1644 og 1737, og instrumentene hans er svært verdifulle. Det finnes ifølge nyhetsbyrået AFP trolig rundt 600 igjen av instrumentene hans.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram