Aina Stenersen

- Ble syk da jeg var 15

Hun var innlagt på psykiatrisk sykehus for depresjon og spiseforstyrrelser i studietida. Nå bruker Frp-politiker Aina Stenersen sin erfaring som psykiatrisk pasient til å slåss for sykehusene på Ullevål og Gaustad.

ADVARER: Aina Stenersen (Frp) advarer mot å flytte behandlingen av psykiatriske pasienter fra Gaustad. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet
ADVARER: Aina Stenersen (Frp) advarer mot å flytte behandlingen av psykiatriske pasienter fra Gaustad. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hun roper varsko mot nedlegging av Ullevål sykehus og det psykiatriske sykehuset på Gaustad.

Planen til Helse Sør-Øst Regionale Helseforetak og regjeringen er å flytte de psykiatriske avdelingene i Oslo til et nytt sykehus på Aker. Det blir ifølge motstanderne å flytte til en høyblokk i nærheten av det trafikkerte Sinsen-krysset.

Onsdag sier et flertall i Oslo bystyre nei til den statlige regjeringsplanen for tomtene på Gaustad og Aker. Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har gått hardt ut mot regjeringens overkjøring av lokaldemokratiet.

Aina Stenersen har et særlig engasjement for psykiatriens skjebne.

- Det er flere årsaker til mitt engasjement for psykisk helse. Jeg vil løfte fram psykiatrien. Det er så mange skjebner. Og psykiatrien har vært nedprioritert i mange år. Som leder av helse- og sosialutvalget i Oslo kommune har jeg fulgt arbeidet med psykisk helse tett, og jeg har sett at psykiatrien ikke prioriteres, men bygges ned.

Ble innlagt

- Siden jeg begynte i bystyret i 2011, har jeg jobbet mye med lavterskeltilbud innenfor psykisk helse. Jeg har møtt mange som har vært innenfor ulike behandlingsformer og pårørende, og jeg har møtt fagpersonell. Og så har jeg egen erfaring med psykiatrien, sier Aina Stenersen til Dagbladet

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer