Ble syk etter arbeidspress: - Uforsvarlig

Inger Bjella Stavn ble utbrent etter høy belastning som intensivsykepleier i starten av pandemien. Det kvalifiserer trolig ikke som godkjent yrkesskade, ifølge Norsk Sykepleierforbund, som mener reglene må endres.

SYKMELDT: Intensivsykepleier Inger Bjella Stavn mener konsekvensene av arbeidsbelastningen hun og kollegene har stått i under pandemien bør implementeres i regelverket for yrkesskade og yrkessykdom. Foto: Privat
SYKMELDT: Intensivsykepleier Inger Bjella Stavn mener konsekvensene av arbeidsbelastningen hun og kollegene har stått i under pandemien bør implementeres i regelverket for yrkesskade og yrkessykdom. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For ett år siden ble intensivsykepleier Inger Bjella Stavn (40) fulltidssykemeldt. Fastlegen konkluderte med utbrenthet.

Hun hadde da jobbet siden mars med coronapasienter ved intensivavdelingen på Bærum sykehus - et av sykehusene som i forhold til størrelsen hadde størst pågang av covid-19-pasienter i starten av pandemien.

Til Dagbladet forteller Stavn om belastende arbeidsdager da første smittebølge skylte innover landet. Antall ansatte sto på ingen måte i forhold til pågangen.

Samvittigheten gjorde at hun fortsatte, fram til kroppen etter drøye åtte måneder sa stopp.

Ikke godkjent som yrkesskade

Intensivsykepleieren er fortsatt 50 prosent sykmeldt.

Ifølge fagbladet Sykepleien, som først omtalte saken, meldte hun nylig utbrentheten inn til Arbeidstilsynet og Nav som yrkesskade, sammen med sin arbeidsgiver.

Leder i Norsk Sykepleierforbund, Lill Sverresdatter Larsen, mener det er lite som tyder på at en slik tilstand vil bli godkjent.

Lidelser som har utviklet seg som følge av psykiske påkjenninger eller belastninger over tid, kan nemlig ikke godkjennes som yrkesskade. Utbrenthet og liknende tilstander er heller ikke listet opp i forskriften som fastsetter hvilke sykdommer som skal likestilles med yrkesskade.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer