Ble tappet for 1,3 mill.

KRISTIANSAND (Dagbladet): Dronning Sonjas nære venninne, tidligere visepresident i Norges Røde Kors, Elin Gerrard, oppdaget ikke at hun ble bedratt for 1,3 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først da banken avslørte at en kvinnelig funksjonær hadde begått underslag, skjønte Gerrard (60) at hun var en drøy million kroner i manko!

Nå har Gerrard fått pengene tilbake med renter - pluss en unnskyldning fra banken.

300 uttak

Det er ukjent hvorfor Gerrard ikke oppdaget at bankinnskuddene krympet. Én teori er at det dreier seg om et meget utspekulert underslag fordelt på tallrike enkeltuttak. Bankens utro tjener gjorde ca. 300 uttak som hun satte inn på egne og familiens øvrige konti.

Det var først og fremst Elin Gerrards konti hun blinket ut. I sju- åtte år tappet hun jevnlig Gerrard-kontiene for store beløp uten at eieren oppdaget at pengene forsvant.

Bankfunksjonæren fikk sparken i februar. Hun la kortene på bordet og tilsto underslag av til sammen over 1,6 millioner kroner. Minst ett underslag ble begått mot et dødsbo.

Politiavdelingssjef Kristen Ribe ved Kristiansand politidistrikt opplyser at etterforskningen er avsluttet og oversendt for pådømmelse i forhørsretten.

Gerrard vil overfor Dagbladet ikke kommentere saken.

Dagbladet vet at kvinnen kunne gjennomføre underslagene fordi hun hadde inngående kjennskap til svake punkter i bankens internrutiner.

Verken Gerrard eller noen av de andre seks- sju fornærmede skjønte at noen rappet pengene i banken. Kvinnen satt nemlig så sentralt plassert at hun selv kunne fjerne bilagene som ellers ville blitt automatisk sendt i posten til kundene. Hver gang overførte hun beløp på mellom 1000 og 30 000 kroner. Pengene hevet hun både gjennom kontante uttak og betalingskort.

Avslørt av grådighet

Overfor bankens ledelse ga kvinnen uttrykk for lettelse da ulovlighetene ble avslørt.

Det var hennes grådighet som til slutt avslørte henne. Ved juletider gjorde hun en tabbe da hun forsøkte seg på underslag mot en av bankens interne konti.

Alarmen gikk hos revisjonen, som i halvannen måned gransket alle kvinnens transaksjoner i hennes mangeårige tjenestetid i banken.

Til politiet har kvinnen forklart at pengene gikk til å dekke utgifter til personlig forbruk. Det skal heller ikke ha blitt gjort spesielt store investeringer i materielle goder. Familien bor i rekkehus og kjøpte seg bruktbåt for to sesonger siden.

MERKET IKKE MANKO: Elin Gerrard.