Ble tatt da hun pakket

Politiet tror den drapssiktede ekskona til Henry Simonsen kan ha forsøkt å flykte da hun ble pågrepet natt til mandag. Hun var da i ferd med å pakke sine eiendeler i pappesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALTA/OSLO (Dagbladet): I går saumfarte etterforskere fra Kripos kvinnens hybel. Hun bodde alene på den lille hybelen i en slitt bygården sentralt i Oslo. På om lag 25 kvadratmeter levde den russiske kvinnen (50) et stille liv, ifølge naboene. Vaskejobber skal ha gitt henne inntekter.

Hennes sist kjente arbeidsplass var Oslo politiets kantine, der hun skal ha jobbet fra april 2001 til 1. oktober i år.

Gift i tre år

Henry Simonsen søkte lykken sammen med den russiske kvinnen for åtte år siden. Men ekteskapet ble kortvarig og forholdet til ekskona anstrengt.

Nå tror politiet at kvinnen, som er tidligere ustraffet, kan ha drept eller medvirket til drapet på sin eksmann. Politiet ønsket i går ikke å si noe om motivet.

Paret møttes i Alta høsten 1994 og giftet seg kort tid etter.

- Bare to dager før bryllupet fikk vi beskjed om at de skulle gifte seg. Det gikk fort i svingene, for Henry var vanligvis forsiktig og hadde aldri før hatt verken kjæreste eller samboer, forteller søsteren til Dagbladet.

Kvinnen hadde et ekteskap bak seg i hjemlandet og en sønn sammen med sin tidligere ektemann. I Alta fikk hun jobb som sydame i tillegg til flere vaskejobber.

De to skilte seg etter tre og et halvt års ekteskap. Hun var da norsk statsborger, men beholdt også sitt russiske statsborgerskap. Hun flyttet til Tromsø i 1998 og året etter videre til Oslo, der hun har hatt flere adresser.

- Jeg hadde ikke følelsen av at det var så mye kjærlighet med i bildet i dette ekteskapet, sier en av Simonsens nære venner.

Pengekrangel

- Hun var en tilbaketrukket kvinne, de to ble bare sett sammen når de dro og handlet, sier mannen som var forlover i bryllupet.

En rekke personer i Simonsens familie og vennekrets forteller det oppsto uoverensstemmelser mellom de to i forbindelse med det økonomiske oppgjøret etter bruddet.

- I månedene etter skilsmissen bodde Henry hos oss. Jeg oppfattet det slik at han var livredd sin ekskone. Hun skal ha truet ham med øks og beskyldt ham for å ha stjålet gullsmykkene hennes. Min bror skiftet lås og gikk aldri ut alene i en periode, sier søsteren.

Simonsen beskrives som rolig og forsiktig med alkohol. Han var nevenyttig, sterk og muskuløs selv om han var relativt liten av vekst. Den siste tida var han imidlertid svekket på grunn av en alvorlig skulderskade. De siste åra arbeidet Simonsen som skipsmekaniker. På grunn av skulderskaden har han det siste året vært sykemeldt. Han gikk nå på A-etat-kurs og var under omskolering.

SIKTET: I går kveld klokka 22 kom siktede med fly til Alta. I dag vil politiet kreve at hun blir varetektsfengslet. Her er hun sammen med sin eksmann, den Henry Simonsen.